D’Hoore vant på Mysen og tok ledelsen

Den belgiske mesteren Jolien D’Hoore (Wiggle High5) var raskest i avslutningen på 1.etappe av Ladies Tour of Norway. Sprintspesialisten hadde god kontroll i den lille motbakken opp mot mål og holdt unna for Gracie Elvin (Orica-Scott) og Christine Majerus (Boels-Dolmans).
Bonussekunden gjorde også at D’Hoore tog den gule ledertrøya i sammendraget fra prologvinneren Ellen Van Dijk (Team Sunweb).

JOLIEN D’HOORE (Wiggle High5) vinner 1.etappe av Ladies Tour of Norway på Mysen foran Gracie Elvin (Orica-Scott) och Christine Majerus (Boels-Dolmans). Foto: MARCELA HAVLOVA/sweski.com

Det var helt tydelig at de store lagene ønsket å kontrollere feltet etter den tighte prologen på torsdag. Til tross for flere utbruddsforsøk var det et samlet felt som kom inn på de avsluttende 3×6,3 km i Mysen sentrum.
Den tekniske avslutningen klarte heller ikke å skille på favorittene, og da ble det opp til spurtkanonene å gjøre opp om etappeseieren.

Mitt lag gjorde en kjempejobb og leverte meg i perfekt posisjon, sier D’Hoore, som hadde god margin til toeren Gracie Elvin.

Spurtkanoner som Chloe Hosking (Alé Cipollini), Kirsten Wild (Cylance), Lotta Lepistö (Cervelo-Bigla) med flere var med en kilometer fra mål, men de kunne ikke kjempe om seieren på de siste meterne.

Det så ut til at Marianne Vos (WM3) skulle ta over ledertrøya. Den nederlandske superstjernen tog bonussekunder på begge de innlagte spurtene, men en 5.plass i mål gjorde at D’Hoore nå er to sekunder foran Vos.

Prologvinneren Van Dijk falt ned til 3.plass, hun er 6 sekunder fra ledelsen. Rittet er fortsatt helt åpent foran lørdagens etappe på 113 km mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Det er også en etapp der det kan bli en massespurt.

Marianne Vos tok ledelsen i kampen om poengtrøya, mens Rosella Ratto (Cylance) leder klatrekonkurransen og Lisa Klein (Cervelo-Bigla) er beste ungdomsrytter. Emilie Moberg (Hitec Products) var beste norske på en 9:e plass på 1.etappe.