Wiggle High5 – et av de beste lagene

Lagene i LToN 2018 : Wiggle High5 – et av de beste lagene

Se opp for Wiggle High5 i årets LToN. Dette er et av de lagene som kan komme til å dominere rittet. De har flere sterke kort å spille, dessuten rutine og allsidighet. Italias Elisa Longo Borghini er en av favorittene sammenlagt, og Kirsten Wild kan slå hvem som helst i en spurt.

26-årige Elisa Longo Borghini kjørte tre år for norske Hitec-Products (2012-1014), men etter det har hun vært i Wiggle High5. Hun har bronse både fra OL og VM, og hun har vunnet ritt som Flanderen rundt, Strade Bianche, La Route de France, Giro dell’Emilia og Trofeo Alfredo Binda.
Longo Borghini er en sterk klatrer og har tatt klatretrøya i OVO Energy Women’s Tour i Storbritannia i år. Wiggle High5 har hela 19 seire i år.

KIRSTEN WILD under fjorårets LToN. Hun har nå byttet lag til Wiggle High5 og vant seneste Prudential Ride London som også inngår i World Touren. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Fire av disse har Kirsten Wild tatt, spurtdronningen som er ny på laget i år. Hun vant senest Prudential Ride London som også inngår i World Touren. Wild kjørte LToN også ifjor, men da kunne hun ikke vinne noen etapper.

EMILIA FAHLIN i snakk med LToN-speaker Kjell-Erik Kristiansen under fjorårets ritt. Hun har hatt en flott sesong og er blant annet svensk mester av året. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

En som har hatt en kjempesesong er svenske Emilia Fahlin. Hun er en veteran i Ladies Tour of Norway og er regjerende svensk mester etter seieren tidligere i sommer. Örebro-jenta har hele 5 seire i år.

Mest rutinert på laget er 30-årige Lisa Brennauer fra Tyskland. Hun tog sølv på VM tilbake i 2014 og vant i år Lotto Thüringen Ladies Tour for andre året på rad. Dessuten er hun tysk tempomester av året i sin første sesong for Wiggle High5 dit hun kom fra Canyon SRAM. Brennauer har også vært hos Hitec-Products. Hun syklet for det norske laget i 2010 og 2011.

Wiggle High5 er definitivt et av de sterkeste lagene i årets LToN. Spørsmålet er kanskje om de kan hamle opp med Boels-Dolmans, Team Sunweb eller Marianne Vos i WaowDeals. Laget har i hvert fall mange kort som de kan spille.