VM- og OL-speakeren til Ladies Tour of Norway

Kjell-Erik Kristiansen2

KJELL-ERIK KRISTIANSEN intervjuer Aleksander Kristoff under årets Tour of Norway. Foto: sweski.com/Havlova

Det er ikke bare startfeltet som holder verdensklasse i Ladies Tour of Norway. Publikum i Halden kan glede seg over at Mysen-mannen Kjell-Erik Kristiansen kommer som speaker for rittet. 55-åringen kalles for ”verdens beste speaker” og er kjent både fra OL og VM. I vinter var det mange som hørte ham under ski-VM i Falun.

Det skal bli skikkelig artig, jeg elsker sykkel og dette er jo hjemmebane for meg, sier Kjell-Erik, som er tilbake på Mysen etter over 20 år i Sverige og Finland. Han har tidligere blant annet jobbet som journalist i Halden Arbeiderblad.
Jeg er imponert over den jobben som Roy Moberg & co har gjort med å få dette opp og stå. Dette tror jeg blir en stor hendelse i sykkelverden i årene som kommer.

Kjell-Erik Kristiansen er Norges absolutt mest kjente idrettsspeaker med en lang og innholdsrik karriére bak seg. Han har jobbet med 8 forskjellige OL, både som speaker og TV-kommentator.
– Siden har jeg gjort et 50-tall VM i forskjellige idretter, og det har vel blitt 4-500 World Cup-renn på ski og i skiskyting. Neste VM for min del blir VM i skiskyting i Holmenkollen kommende vinter, sier speakeren, som ble kjent på Eurosport som den som startet kommenteringen av Tour de France på norsk.
– Jeg jobbet i ca 10 år med Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta España og alle de store klassikerne. Det var stort, og jeg merket underveis at interessen ble større og større hele tiden. Det var faktisk jeg som foreslo for TV2 at de skulle vise Tour de France.

Kjell-Erik mener damesykling kommer til å vokse kraftig i media. Han har også erfaring fra å kommentere damenes oppgjør.
– De siste to årene har jeg kommentert VM på Viasat, og da jeg jobbet på Eurosport viste vi en del damesykling også.
For selv om Kjell-Erik er mest kjent som kommentator innenfor ski og skiskyting, så ligger sykkel ham veldig nær hjertet. I år har han vært speaker på både Tour of Norway, Tour des Fjords, Nordsjørittet og Sandefjord Grand Prix. Og etter Ladies Tour venter blant annet FredagsBirken og Birkebeinerrittet.
– Jeg håper folk i Halden kjenner sin besøkelsestid. Det er faktisk hele verdenseliten som er på plass, og en av de beste er fra byen, sier superspeakeren og tenker på Hitec Products egen Emilie Moberg.