Vita Heine vant i Thüringen Ladies Tour

Vita Heine (Hitec Products) fortsetter den norske dameframgangen denne sesongen. Torsdag vant hun den 3. etappen av UCI 2.1-rittet Thüringen Ladies Tour i Dörtendorf i Tyskland.

VITA HEINE spurtet inn til seier på den 3.etappen av Thüringen Ladies Tour i Tyskland på Kristi Himmelfartsdag. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/kekstock.com

Etter 94 kilometer spurtet hun ned tyske Liane Lippert fra Team Sunweb og viste nok en gang at de norske damene virkelig er på gang. Tidligere i år har Vita – akkurat som Emilie Moberg (Virtu Cycling) – vunnet en etappe i Tour of Uppsala i Sverige.
Stine Borgås vant Tour of Burgos i Spania nylig etter god innsats av det norske landslaget, og Katrine Aalerud (Virtu Cycling) sluttet top-10 i World Tour-rittet i Baskerland i Spania forrige uke.

I tillegg har de norske damene flere sterke prestasjoner, og det blir spennende å få dem til Ladies Tour of Norway i august. Mange har allerede øynene på det kommende storprosjektet Battle of the North som planlegges som et 10-etappers etapperitt fra og med 2021.

Vita Heine ligger for øvrig på en 8.plass totalt i Thüringen Ladies Tour, men her har fire ryttere et klart forsprang etter at et brudd gikk inn på en tidligere etappe.

Resultatene fra 3.etappe i Thüringen her: https://www.procyclingstats.com/race/int-thuringen-rundfahrt-der-frauen/2019/stage-3