Verdensmesteren spurtet til seier

Marianne Vos vant den siste etappen under historiens første Ladies Tour of Norway. Lagvenninne Anna Van Der Breggen vant rittet sammenlagt etter at hun ble nummer to på dagens etappe. Beste norske ble Vita Heine på en 31. plass.
Foto: Anton Vos

Foto: Anton Vos

Kraftige regnbyger og en tøff løype ventet rytterne under dagens avsluttende etappe i Ladies Tour of Norway. Feltet var forholdsvis samlet første halvdel av rittet, men inn mot de avsluttende rundene på Fredriksten festning ble farten skrudd opp. Et sterkt brudd på 8 ryttere opparbeidet seg raskt en luke til feltet, og det ble etter hvert klart at dagens vinner satt her. Det nederlandske profflaget Rabo Liv hadde hele 4 ryttere i bruddet, anført av regjerende verdensmester Marianne Vos, svenske Emma Johanson og sammenlagtleder Anna Van Der Breggen. Et angrep fra Emma Johanson ble raskt nøytralisert av Rabo Liv, og det endte med en spurt der Vos var sterkest.

-Regnet og løypen gjorde etappen hardere enn vi trodde. Inn mot de lokale rundene satte vi frem laget og klarte å etablere et brudd med 8 ryttere. Siden Rabo-Liv hadde med fire ryttere, var dette en perfekt situasjon for oss. På de lokale rundene viste vi at det ville være lurt å være i front, og når vi klarte tredobbelt var det naturligvis helt fantastisk, sa en svært fornøyd Vos etter målgang.

Vos vil tilbake
Den nederlandske stjernesyklisten gleder seg allerede til å sykle fremtidige utgaver av Ladies Tour of Norway:
-Jeg liker virkelig å sykle her i Norge. I går var det helt fantastisk natur, men i dag gjorde regnet at vi dessverre ikke så noe særlig. Ellers er jeg veldig fornøyd med rittet som helhet. Dette er starten på noe stort og jeg håper å komme tilbake, sa verdensstjernen i målområdet.

Fullstendige resultatlister finner du her.