Verdenseliten på norsk slusetur

Flere av verdens beste kvinnelige syklister fikk med seg litt kultur under tirsdagsettermiddagen, da arrangøren av Ladies Tour of Norway tok med syklister, servicefolk og media på båttur fra Tistedal og opp Brekke sluser.
Selv om regnet tiltok under kvelden var syklistene mektig imponert over Europas høyeste sluseanlegg.

Foto: Atle W. Larsen/Halden Arbeiderblad

Både MS Brekke og Turisten fraktet sykkelfolket fra brygga i Tistedal til toppen av Brekke sluser. Det var så stor interesse for turen at ikke alle fikk plass, men de som kjørte buss opp fikk bli med MS Brekke tilbake til Tistedal.
Ved toppen av slusene ventet herlig laks og leskende drikke samt musikk som fikk alle i godt humør. Da gjorde det ikke så mye at det regnet og var både grått og litt trist i været.

Brekke sluser er et av tre sluseanlegg i Haldenkanalen. Slusene stod ferdige i 1924, og slusehøyden er nesten 27 meter. Det imponerte på syklistene og LToN-partnerne.

Også «lokalkjente» som Emilie Moberg og «verdens beste speaker» Kjell-Erik Kristiansen lot seg imponere av slusene:) Foto: Atle W. Larsen/Halden Arbeiderblad

Med var også representanter fra kommuner, fylket, samarbeidspartnere og media. TV2 gjorde opptak underveis, og spesielt hjemmefavoritten Emilie Moberg var populær blant de norske medierepresentantene.

Men det fantes også flere utenlandske journalister som frydet seg over stjerner som Marianne Vos, Lotta Lepistö, Ellen Van Dijk, Kirsten Wild, Giorgia Bronzini og flere andre.

For rytterne var det en kjærkommen avveksling fra en iblant ganske enformig hverdag med trening og konkurranser. Men nå gjelder oppladning for fullt. På torsdag smeller det med prolog i Halden!