Van Vleuten vant dronningetappen i årets Ladies Tour of Norway

Den olympiske tempomesteren Annemiek van Vleuten (Movistar) angrep på de siste tre kilometerne på den 11 km lange stigningen opp til mål på Norefjell på etappe 3 av Ladies Tour of Norway.
Hun dro forbi Ashleigh Moolman-Pasio (SD Worx) og tok dermed også over ledelsen i rittet foran den siste etappen.

Storfavoritten ventet til den siste, lange klatringen før hun gjorde noen trekk. Den 145 km lange etappen fra Drammen til Norefjell ble ansett som «dronningetappen» i rittet med en 11 km lang stigning med en gjennomsnitlig høydestigning på 6,1% til mål.

Brodie Chapman (FDJ) var den eneste angriperen tidlig, og hun fikk senere selskap av norgesmesteren Vita Heine. Men de fikk aldri en stor avstand, og da stigningen startet var det et fyrverkeri fra den første meteren.

Men det var ikke før de siste tre kilometerene som den store favoritten gjorde det siste trekket. På det siste 3 km-merket droppet van Vleuten først Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ) og deretter Moolman-Pasio.

Den olympiske mesteren vant etappen med 35 sekunder. Uttrup Ludwig var skikkelig sliten og ble også passert av de to Alé BTC Ljubljana-rytterne Mavi Garcia og Marlen Reusser på de siste meterne.

Riejanne Markus (Jumbo-Visma) tapte 1,15 minutter i den gule trøyen og van Vleuten tok over ledelsen i sammenlagt. Hun er nå 39 sekunder foran Moolman-Pasio foran siste etappe til Halden på søndag. Dette er en ganske flat etappe og sannsynligvis en slagmark for sprinterne.

Kristen Faulkner (Tibco-SVB) holder på poengtrøyen med to poengs ledelse over Alison Jackson (Liv Racing), mens Nina Buysman (Parkhotel Valkenburg) har et godt forsprang i kampen om klatretrøya.

Ny leder i kampen om den hvite trøyen, beste unge rytter, er New Zeelanderen Niamh Fisher-Black (SD Worx) som har en ledelse på 29 sekunder over lagkameraten Anna Shackley.