Tidenes TV-avtaler for Ladies Tour of Norway

Ladies Tour of Norway har signert TV-distribusjonsavtaler som sikrer et av tidenes mest omfattende internasjonale distribusjon av et idretts-arrangement i Norge. Avtaler med Discovery+ og Eurovision sikrer TV-bilder fra Ladies Tour til 560 millioner betalende husstander. I tillegg vil TV2 Hovedkanalen i Norge sende 2,5 timer direkte fra hver etappe.

Vi har jobbet målrettet i flere år med å sikre god TV-distribusjon og dette er et skikkelig gjennombrudd internasjonalt for oss som arrangør, sier rittdirektør Roy Moberg. Med direkte TV-sendinger på både Eurosport 1 og 2, Eurosport Asia/Pacific, samt nettplattformene Global Cycling Network og Eurosport Player er vi sikret en global distribusjon som vi svært sjelden ser for internasjonale idrettsarrangementer i Norge.

I tillegg har vi inngått en avtale med Eurovision som sikrer nyhetsformidling til alle 158 medlemslandene av hver etappe fra Ladies Tour. Nederlandske rikskringkasteren NOS har også sikret seg rettigheter til Ladies Tour. Det er vel bare VM på sykkel og muligens Arctic Race som kan vise til noe lignende tidligere i Norge innen sykkel, sier Moberg.

TV2 har eksklusive rettigheter for Norge til årets LTON. Vi merker et større engasjement fra TV2 på vårt rittkonsept og vi ser virkelig frem til å samarbeide med TV2 for å skape gode TV- bilder og vise sykkel i verdensklasse på hjemmebane 12. – 15. august, sier Moberg.

Vi er nok nå det «stand alone» rittet på hele World Tour-kalenderen for kvinner som har den beste TV-distribusjonen, det er noe vi er stolte av, sier Moberg. Det ligger ikke de store pengene i noen av TV-avtalene i år, men vi ser det som en god investering i å få vist frem produktet vårt globalt på de riktige flatene, sier Moberg.

Sykling er en verdensidrett og kvinnesykkel spesielt er i kraftig vekst globalt. Vi synes det er spennende å få være en del av denne utviklingen og det er ekstra moro å være i førersetet, sier mediaansvarlig Kjell Erik Kristiansen, som har medieerfaring fra internasjonale store idrettsarrangement gjennom en mannsalder.

Som arrangør er det vi som står for kostnaden knyttet til TV-produksjonen, forteller Kristiansen. Det vil i år som tidligere år være selskapet NEP som produserer TV-bildene for oss. Det er en meget krevende produksjon hvor ca 40 mann, mye teknisk utstyr, helikoptre, satellitter, med mer, inngår i produksjonen for å levere gode TV-bilder til hele verden, sier Kristiansen.

På grunn av Covid-19 er gode TV-bilder og en global bred distribusjon ekstra viktig i år, understeker Kristiansen, som også gleder seg til å være speaker under årets Ladies Tour.

Vi satser på at gjenåpningen fortsetter og at vi kan samle en hel del folk også lokalt når vi kommer frem til midten av august. Med en slik enorm TV-distribusjon er det en unik mulighet for både Norge, regionen og alle vertskapskommunene som er involvert til å vise seg frem fra sin beste side, avslutter Kristiansen.