Tidenes startfelt på norsk jord

Ladies Tour of Norway – Norges eneste World Tour-ritt på sykkel, arrangeres for sjette gang 22. – 25.august 2019. – Med et par unntak så er alle de beste lagene på start i årets versjon, vi kan trygt si at vi har et av de beste startfeltene i verden, selv på World Tour nivå, sier rittdirektør Roy Moberg en snau måned før det braker løs.

Vi har alltid hatt gode startfelt i Ladies Tour of Norway (LToN), men dette topper nok rittets historie så langt. Ikke bare kommer de beste lagene, men også mer eller mindre alle de beste rytterne ønsker også å kjøre Ladies Tour. Vi merker at vi i økende grad har blitt en ”snakkis” i miljøet og veldig mange av de beste rytterne i verden prioriterer en tur til Norge i august. Med mer eller mindre alle World Tour lagene på plass med sine beste ryttere så kan feltet absolutt måle seg med det vi så i VM i Bergen. Vi har satt strek på 21 lag og har dessverre måttet si nei til veldig mange lag i år, forteller Moberg.

Fjorårets suverene vinner, Marianne Vos, har LToN som et av sine høydepunkter i høst, og hun kommer med et veldig sterkt lag rundt seg. Hun kommer imidlertid til å få knallhard konkurranse. Den endelige startlisten er ikke klar ennå, men vi regner med at ca. 80 av de 100 best rankede rytterne i verden stiller til start, forteller Moberg.

Norsk kvinnesykkel er også i sterk fremmarsj, og du skal mange tiår tilbake for å finne så mange norske kvinnelige syklister som har levert så gode internasjonale resultater som det de norske jentene har levert hittil i år. De 4 utenlandsproffene, Susanne Andersen, Katrine Aalerud, Emilie Moberg og Stine Borgli kommer med sine respektive lag , dvs. hhv. Team Sunweb, Team Virtu (Katrine og Emilie) og FDJ Nouvelle. I tillegg stiller norske Team Hitec Products med et sterkt lag. Her blir det spennende å se hva både Vita Heine og ikke minst Ingvild Gåskjenn kan få til, sistnevnte kjører på hjemmebane i Horten og har vist strålende form de siste ukene.

Både det norske og svenske landslaget stiller også med lag slik at vi får en sterk lokal og nordisk profil. Det er viktig at de norske jentene i størst mulig grad får vist seg frem på hjemmebane, det er kun en gang i året som et etapperitt for jenter blir vist i sin helhet direkte på norsk TV, sier Moberg.

Når det gjelder løyper og målbyer har vi mange nyheter i år. For første gang så besøker vi Vestfold med start i Åsgårdstrand og lokale runder og målgang i Horten sentrum. Vi gleder oss enormt til å vise frem vakre Åsgårdstrand og Edvard Munch sitt fødested, sammen med Horten Kommune har vi lagt en god plan for å promotere både stedet og Munch i forbindelse med lagpresentasjonen og starten i Åsgårdstrand, forteller teknisk direktør Anders Eia Linnestad.
Årets løyper vil invitere til aktiv kjøring, og både de lokale rundene og løyeprofilene generelt gjør at vi kommer til å få et fartsfylt og mer dynamisk ritt enn tidligere år med mange ulike ryttertyper som potensielle vinnere, spår Linnestad. Spesielt lørdagens bakkeavslutning fra Indre havn i Halden og opp til Fredriksten Festning blir utslagsgivende. Det skal klatres flere ganger opp bakken, og de andre lagene vil nok forsøke å sette skikkelig press på Marianne Vos og mørne henne før spurten denne dagen, sier Linnestad.
Vi har savnet en riktig tøff avslutning da våre målganger har vært litt for like. Derfor legger vi nå inn en mulighet for klatrerne til å vinne også i LToN. Tidligere har klassikerrytterne og spurtere hatt de største mulighetene, nå inviterer vi også klatrerne til å være med på festen, avslutter Linnestad.’

For nærmere informasjon om bekreftede deltakende lag, se Team

For nærmere informasjon om de ulik etappene, se Etapper