Team Virtu – Dansk dynamitt med norske stjerner

Lagene i LToN 2018: Team Virtu – Dansk dynamitt med norske stjerner

Danske Team Virtu gjør en interessant start i årets Ladies Tour of Norway. Spesielt ettersom to av rytterne på laget er norske: Haldens egen Emilie Moberg og Katrine Aalerud fra Vestby.
De to er de første norske som prøver seg på dette nivået i et utenlandsk lag, og selv om sesongen kunne ha begynt bedre satser spesielt Emilie hardt på hjemmebane i Halden.

Bjarne Riis er mannen bak satsingen på Team Virtu som finnes både på dame- og herresiden. Målet er å bli et av verdens beste lag, men ennå er man i en startfase der man bygger opp laget. Det har ikke blitt så mange fremganger i år, foruten danske Christina Siggaards seier i Het Nieuwsblad i Belgia tidligere i år.

KATRINE AALERUD hadde ikke et eneste resultat i år før NM i Sandefjord i slutten av juni. Siden har det gått bare oppover for jenta fra Vestby. Foto/rights: INKA JULIA KRISTIANSEN/KEK-stock

Katrine Aalerud ble ødelagt tidlig på sesongen og var ute en lengre periode. Hun hadde faktisk ikke fullført et ritt i år da hun stakk avgårde sammen med Vita Heine (Hitec Products) under NM i Sandefjord. Der holdt hun ikke helt til mål, men formen var stigende og en 18.plass i Giro Rosa (damenes Giro d’Italia) var lagets beste der.
Katrine imponerte spesielt i bakketempoen der hun ble nr. 12 og slo flere verdensstjerner.

EMILIE MOBERG under årets NM tempo i Andebu som ikke ble noen suksess. Men på hjemmebane i Halden håper hun på toppresultater under LToN. Foto/rights: INKA JULIA KRISTIANSEN/KEK-stock

Emilie Moberg gikk skikkelig i asfalten i spurten på en etappe i World Tour-rittet i Kina. Det så riktig stygt ut, men heldigvis var skadene ikke verre enn at hun var på sykkelen igjen relativt hurtig. Foreløpig savner Emilie de riktig store resultatene i år, men LToN betyr noe spesielt for henne. Med pappa Roy som initiativtaker til hele rittet og familien på sidelinjen har hun tidligere bevist at hun kan kjempe i toppen akkurat her.
Og jeg har sagt til lagledelsen at akkurat dette rittet vil jeg satse ekstra på, sier Emilie.
Hun har gjennomført to høydeopphold under ledelse av Olympiatoppen i samarbeid med damenes nye hovedsponsor Tryg. Hvordan det slår ut på formen gjenstår å se. Under NM var Emilie ”under isen”, men hun kommer helt sikkert topp forberedt til LToN.

Selv om den tidligere verdensmesteren Linda Villumsen (tidligere dansk, sykler nå for New Zealand) har lagt opp for andre gang, har Team Virtu forsterket med flere sterke navn enn de to norske jentene.
Polske Katarzyna Pawlowska gir laget rutine, mens tyske Mieke Kröger er en tempohest av store format. Foruten Emilie Moberg er også italienske Barbara Guarischi en sterk spurter på laget. Men Bjarne Riis har nok en drøm om at laget i framtiden skal bestå av hovedsakelig nordiske syklister, og derfor finnes det toppnavn både fra Danmark, Norge og Sverige hos Team Virtu allerede nå.

Det blir spennende å se hva de blåkledde kan få til på Østfold-veiene i august. Og i Halden holder man selvfølgelig en ekstra tommel for Emilie Moberg.