Team TIBCO-SVB debuterer i LToN

Lagene i årets LToN : Team TIBCO-SVB debuterer i LToN

Amerikanske TIBCO-SVB er en ny bekjentskap for oss i Ladies Tour of Norway. Laget er svært internasjonalt og har blant annet tre nasjonale titler i tre forskjellige land i år.
Men de tilhører ikke de helt store favorittene, i Vårgårdas lagtempo sluttet det amerikanske laget på en ganske beskjeden 11.plass – slått med 3,22 minutter.

Lagets fulle navn er egentlig Team TIBCO-Silicon Valley Bank, og rytterne kommer fra både nord- og syd-Amerika samt Europa.

AMERIKANSKE Team TIBCO-SVB er det damelaget i nord-Amerika som har holdt på lengst. Nå kommer de til LToN for første gang. Foto: TEAM TIBCO-SVB

I sommer har laget knyttet til seg italienske Valentina Scandolara som var nr. 7 totalt i LToN allerede i 2014. Hun kommer nærmest fra nederlandske WM3 Energie, laget som ikke finnes lenger. Derfor har hun vært klubbløs hittil i år.

SHANNON MALSEED jubler etter gull i det australske mesterskapet. Hun kjørte LToN for det australske landslaget ifjor. Foto: TEAM TIBCO-SVB

23-årige Shannon Malseed kjørte LToN for det australske landslaget ifjor og har vunnet det australske mesterskapet i fellesstart i år. Hun har dessuten gull og sølv fra Oceania mesterskapet i 2016 respektive 2017. I år har hun også vært nr. 2 på en etappe i World Tour-rittet Tour of Chongming Island i Kina. Hun er kanskje lagets største talent.

Laget står med 5 seire i år. Disse inkluderer Malseeds australske mesterskap samt tempogull til Ingrid Drexel i Mexicos mesterskap og Nicolle Bruderers i Guatemala. En World Tour-seier har det også blitt. Det var Kendall Ryan som vant 1.etappe i Tour of California.

Team TIBCO-SVB blir uansett en spennende nyhet i årets LToN.