Team Sunweb også i LToN?

Tyske Team Sunweb har hatt en fantastisk sesong. Tom Dumoulin vant Giro d’Italia, og i Tour de France ble det grønn trøye til Michael Matthews og klatretrøye til Warren Barguil foruten fire etappeseire. Men faktum er at det kan bli seier også i Ladies Tour of Norway. Team Sunweb er nemlig et av de teamene som har både dame- og herrelag, og fjorårets vinner av LToN, nederlandske Lucinda Brand, er ny på laget i år.

SOLOBRUDDET på andre etappe mellom Mysen og Sarpsborg holdt til seier både på etappen og totalt i rittet for den tidligere nederlandske mesteren Lucinda Brand. Her krysser hun mållinja i Sarpsborg i ensom majestet. Foto: EVENTFOTOGRAFENE/Halden

28-årige Brand syklet ifjor for Rabobank, som nå har lagt ned sitt lag. Dermed havnet hun i Sunweb, og hun kommer til LToN med et meget sterkt lag som har ambisjoner om topplasseringer.
Ifjor avgjorde den tidligere nederlandske mesteren med et solobrudd på andre etappe mellom Mysen og Sarpsborg.
Det var hennes andre proffseier i et etapperitt etter at hun vant Energiewacht Tour på hjemmebane i 2014. Men Lucinda Brand er en velrennomert syklist, så seieren i LToN 2016 var ingen sensasjon.
Blant annet ble hun nederlandsk mester både i 2013 og 2014, og hun har vunnet tre etapper i damenes Giro d’Italia, den seneste i år. Dette året vant hun også sitt første ritt, nemlig Omloop Het Nieuwsblad i Belgia.

Den største seiersmaskinen for damenes Team Sunweb denne sesongen har vært den amerikanske sprinteren Coryn Rivera. Men hun er ikke med i lagoppstillingen til LToN. Her får Brand hjelp av den meget temposterke landsmanninnen Ellen Van Dijk samt sterke Leah Kirchmann fra Canada. De øvrige som er meldt til Norge-turen er Juliette Labous, Floortje Backaij og Rozanne Slik.

Et meget sterkt lag som helt sikkert gjør at den hvite drakta med de svarte stripene også blir å se langt fram i feltet på Østfold-veiene under årets Ladies Tour of Norway 17. – 20. august.

LUCINDA BRAND alene i teten i Sarpsborg på den andre etappen av LToN 2016. Det var her hun grunnla totalseieren i rittet. Nå kommer hun tilbake som tittelforsvarer med nytt lag og nye, sterke lagkamerater. Foto: EVENTFOTOGRAFENE/Halden