Team Sunweb blant favorittene i år

Lagene i LToN 2018 : Team Sunweb blant favorittene i år

Team Sunweb tilhører de store favorittene i årets LToN. Dette til tross for at Ellen van Dijk ikke er med i lagoppstillingen. Men her finnes den tidligere totalvinneren Lucinda Brand, samt for første gang den amerikanske spurtkanonen Coryn Rivera.

TEAM SUNWEB jubler over seier i lagkonkurransen i fjorårets LToN. Men i år kommer ikke Ellen van Dijk (th), likevel er laget er laget så sterkt at de tilhører de største favorittene. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Hele 15 ganger har Team Sunweb stått lengst opp på pallen i et ritt denne sesongen. De er kanskje det laget som er nærmest å kunne true verdens beste damelag, nemlig nederlandske Boels-Dolmans.

Coryn Rivera har vunnet 5 ganger i år, hvorav to av de er i World Tour: Totalt og en etappe i OVO Energy Tour i Storbritannia. Hun er meget rask i en avslutning og blir en tøffing å slå i spurtene for de andre lagene.
Landsmanninnen Ruth Winder er heller ikke ueffen i en spurt. Hun er ny i år fra UnitedHealthcare og 25-åringen står for laget siste seier, en etappe i Giro Rosa – damenes Giro d’Italia.

En annen som har tatt t steg framover og vunnet tre ganger i år er 22-åringen Floortje Mackaij fra Nederland. Hun var også med på laget som vant lagtempo under VM i Bergen i september.
Den største sammenlagt-favoritten fra laget er kanskje Lucinda Brand, rytteren som vant LToN i 2016. Hun er også nederlandsk mester både 2013 og 2015, samt at hun har tre etappeseire i Giro Rosa. Brand var nr.4 i årets Giro Rosa totalt.
Danske Pernille Mathisen er også med i Team Sunweb og deltok i laget som ble nr.2 i Vårgårdas lagtempo på lørdag.

Team Sunweb er også et av de lagene som tilhører toppen både på dame- og herresiden. At de vil være med å prege toppen av resultatlistene i årets LToN er det få som tviler på.