Susanne – Norges nye sykkeldronning?

Norge har ikke hatt en verdensmester på kvinnesiden siden Monica Valen (Valvik) vant i 1994. Men snart 19 år gamle Susanne Andersen fra Stavanger er stortalentet som kan bli den neste norske sykkeldronningen. I helgen presset hon ”dronningen” Marianne Vos på siste etappe i BeNe Ladies Tour…

MED TRØYE som beste norske rytter etter andre etappe av LToN i Sarpsborg 2016. Foto: EVENTFOTOGRAFENE/Halden

Den 23.juli fyller Susanne 19 år, men hun trener allerede med stjerner som Alexander Kristoff og Sven-Erik Bystrøm på veiene i Rogaland.

– Jeg liker å trene med gutta, sier ungjenta, som i oktober tok bronse på junior-VM i Qatar og like etter målgang ble kjørt ned av en lokal sjåfør.
Nå er hun fullverdig medlem i det norske profflaget Hitec Products og har allerede markert seg blant seniordamene. Ifjor vant hun for eksempel klyngespurten på den andre etappen av Ladies Tour of Norway i Sarpsborg og ble bare slått av Lucinda Brand som var i brudd og til slutt vant sammenlagt.

Hadde det vært en U23-klasse for damer i VM i Bergen hadde hun vært en av favorittene til gullet. Men nå venter LToN, et ritt som Susanne liker.
– Ja, det er fint å kjøre her.
For hun liker ikke de aller tøffeste bakkene. I spurten er hun dog giftig, noe hun jo viste i helgens avslutning i BeNe Ladies Tour. Tidligere i sommer ble det en 5.plass i NM, og med både Emilie Moberg og Susanne Andersen har Hitec Products to kort å spille hvis det blir spurt på noen av etappen i LToN.

Fjorårets ritt sluttet med en 9.plass totalt for Susanne, som da kjørte for det norske landslaget. Hun er sammen med Ingvill Gåskjenn fra Horten framtiden for norsk damesykkel – kanskje viser de det allerede foran TV-publikumet og alle langs Østfold-veiene i årets Ladies Tour i dagene 17. – 20. august.

SUSANNE ANDERSEN er et kjempetalent for norsk damesykkel. Her under 2.etappe av LToN 2016 da hun overraskande ble nummer 2. Foto: EVENTFOTOGRAFENE/Halden