Susanne Andersen nr. 4 på åpningsetappen

Susanne Andersen tok en imponerende fjerdeplass under kveldens første etappe i Ladies Tour of Norway. Ungjenta som fortsatt er junior ble nummer to i spurten i hovedfeltet, men to ryttere syklet i mål like før feltet.

Årets Ladies Tour of Norway åpnet med en etappe fra Halden til Fredrikstad fredag kveld. I de avsluttende rundene i Fredrikstad sentrum klarte to ryttere å få en luke på feltet og holde helt til mål. Sveitsiske Nicole Hanselmann fra Cercelo-Bigla vant foran Thalita De Jong fra Rabobank-Liv Women. Like bak spurtet sykkellandslagets Susanne Andersen inn til fjerdeplass på etappen.

– Det var veldig kjekt. Jeg følte egentlig at jeg kunne bedre, for jeg følte meg sterk, men jeg ble litt sperret på slutten der, sa Susanne etter målgang.

To sterke juniorer

Foto: Norges Cykleforbund

Foto: Norges Cykleforbund

På de avsluttende rundene var det to juniorryttere fra Norge som tok kontrollen på feltet.

– Ingvild er sterk og vi jobber bra sammen. Vi kjenner hverandre godt såpas godt nå, så det er en stor fordel, sier Andersen.

Ingvild Gåskjenn var naturlig nok fornøyd med både sin egen og landslagets innsats i dag.

– Det var veldig kult å sykle her i Ladies Tour of Norway. Nivået her er høyere enn det jeg er vant til, og jeg hadde gledet meg til å få kjenne på det. Det var hardt selvfølgelig, men samtidig utrolig gøy å prøve seg. På slutten prøvde jeg å ligge i front med Susanne på hjulet. Det lykkes vi bra med, selv om Susanne ble litt sperret inne helt på slutten, sier Gåskjenn.

Nye muligheter

Nye fellesstartetapper venter rytterne de neste to dagene, og med dagens resultat er det lov å drømme om flere toppresultater.

Jeg tror det fleste etappene skal passe meg bra, så jeg håper å gjøre det bra videre også, sier en offensiv Andersen.

Moberg beste norske i sammendraget

Emilie Moberg fra Hitec Products vant dagens første innlagte spurt og sikret seg tre bonussekunder. Det gjør nå at hun ligger best plassert av de norske rytterne sammenlagt på en fjerdeplass.