Superveteranen Bjørn Erik ny sikkerhetssjef

66-årige Bjørn Erik Tuv er ny sikkerhetssjef i Ladies Tour of Norway.
Og aldri har vi følt oss sikrere på sikkerheten. Tønsberg-mannen er kanskje den i Norge som har størst erfaring på dette området da han var sportssjef allerede da Norge arrangerte VM i Oslo 1993.

BJØRN ERIK TUV er ny sikkerhetssjef for Ladies Tour of Norway. 66-åringen fra Tønsberg var dog sportssjef allerede under sykkel-VM i Oslo 1993. Foto/rights: KJELL-ERIK KRISTIANSEN/KEK-stock

Bjørn Erik har også rollen som sikkerhetssjef for Tour of Norway for herrene, og han har en aktiv karriere bak seg på sykkelsetet.
Men det er lenge siden. Jeg konkurrerte i slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet, sier den rutinerte sykkelveteranen.
Kunnskapen har han dog fortsatt. For i sommer syklet han 1.700 km til Paris med Team Rynkeby som har som mål å samle inn penger til barnekreftsaken. Det gjorde han sammen med tusenvis av andre amatører, som alle kom i mål i tid til avslutningen av Tour de France på Champs-Elysees.

I mye av tiden av tiden etter sin aktive karriere har Bjørn Erik jobbet med forskjellige idrettsprosjekter i Norge som Sponsorservice under OL-94, han har vært Sportssjef i Oslo Idrettskrets, daglig leder i Styrkeprøven, markedssjef i Idrettsforbundet/Olympiatoppen og Genreralsekretær i Skøyteforbundet.
Først i 2005 vendte han hjem til Vestfold hvor han hadde ansvaret for Sykkel-NM i Larvik og videre i 5 år Sandefjord Grand Prix».
E
Jeg var også med å starte opp Vang toppidrettsgymnas i Tønsberg, og der er jeg fortsatt. Nå som styremedlem og ansvarlig for spesielle prosjekter, sier Bjørn Erik, som har langrennsprofilen og NRK-eksperten Fredrik Aukland som rektor på skolen der også mange sykkeltalenter finnes blant elevene.

Nå skal 66-åringen fra Tønsberg for første gangen ha ansvaret for det kanskje viktigste i LToN, nemlig sikkerheten. Men han kjenner også veiene godt fra Tour of Norway, og dessuten har han og den nye tekniske direktøren Anders Eia Linnestad jobbet godt sammen under mange år.