Sju norske kvinnelige ryttere på start når klassikersesongen åpner lørdag

I morgen, lørdag braker det løs med årets første klassikerritt når Omloop Het Nieuwsblad står på menyen. Rittet kjøres for både menn og kvinner, med de aller fleste verdensstjernene på startlista. Både norske Hitec og flere av de kvinnelige utenlandsproffene stiller til start.

Norsk kvinnesykling er i god fremgang og aldri har så mange kvinnelige norske ryttere kjørt ritt på høyeste nivå i utlandet. Hele sju norske kvinnelige ryttere på start under morgendagens vårklassiker viser at det gror godt i norsk kvinnelig sykkelsport.

Norges første profesjonelle sykkellag, Hitec Products, har kjørt på høyeste nivå siden 2009 og kjørt inn et tresifret antall UCIseire gjennom sine nå 11 år i sirkuset. Første seieren for sesongen er allerede i boks gjennom Luci van der Haar sine seire i Tour Dubai.

Hitec stiller med fire norske ryttere hvor Ingrid Lorvik, Amalie Luttro, Vita Heine og Natalie Irene Midtsveen utgjør de norske Hitec-kortene. Sistnevnte kjører sin første sesong som senior og får sin ilddåp i en krevende klassiker hvor hun for første gang møter verdenseliten.

Team Sunweb har et meget sterkt lag, og Susanne Andersen gjør i helgen sin sesongdebut. Det stilles store forventninger til Susanne, og det blir spennende å se om hun allerede i helgen dokumenterer at hun har tatt ytterligere et steg siden fjorårets sterke sesong.

Stine Borgli viste sterk kjøring i Spania forrige uke og stiller for sitt franske FDJ Nouvelle, som med svenske Emilia Fahlin også på laget bør kunne bite godt i fra seg.

Foto: Dan King/DROPS Cycling Team

Team DROPS Cycling har Emilie Moberg på start. Emilie har kjørt rittet en rekke ganger og kjenner løypa godt. Hun viste god form på de flate etappene i Spania forrige uke, så det blir det spennende å se om hun er fullt ut restituert etter å ha slitt med sykdom i sesongoppkjøringen.

Det er ventet grisevær og tøffe forhold i Flandern i løpet av helgen, og rytterne kan derfor vente seg en tøff batalje i de Flamske brosteinsbelagte hellingene.

Vi ønsker alle de norske rytterne lykke til og krysser fingrene for gode prestasjoner!

Du kan følge rittet live på http://www.cyclingfans.com/omloop-het-nieuwsblad/live