Se opp for belgisk spurtkanon

Jolien D’hoore – legg navnet på minnet!

Det kan bli en av de mest spennende rytterne i årets Ladies Tour of Norway. Den firedobbelte belgiske mesteren er en utmerket sprinter som meget vel kan blande seg i toppen av årets World Tour-ritt sammen med sitt sterke Wiggle High5-lag.

Photo: Wiggle High5

D’hoore tog sin fjerde belgiske mestertittel i årets mesterskap, men hun har vunnet betydlig flere ritt enn det. Bare i år har hun kassert inn seiere i Omloop van het Hageland-Tielt-Wing (1.1), Grand Prix de Dottignies (1.2), Tour of Chongming Island (2.WWT), 1 etappe i OVO Energy Women’s Tour (2.WWT) og 1 etappe i Giro Rosa.
Nå sist ble hun nummer 6 i World Tour-rittet RideLondon.
27-åringen har vunnet Flanders Diamond Tour tre ganger, BeNe Ladies Tour to ganger og vant ifjor også Madrid Challenge by La Vuelta. I 2015 ble det seier i World Tour-rittet i Vårgårda i Sverige, som i år går ei uke før LToN, samt at hun vant Boels Rental Ronde van Drenthe.

Proffkarriéren startet Jolien D’hoore i Topsport Vlaanderen i 2008, et lag hun representerte til og med 2012. Deretter fulgte to år i Lotto Belisol Ladies før hun gikk til Wiggle Honda i 2015, laget som ifjor ble Wiggle High5.

Hun startet med sykling som 12-åring etter å ha konkurrert i fri-idrett siden hun var 6 år. Hun har alltid hatt et stort idrettstalent, og hun vant junior-VM på bane i Syd-Afrika 2008. Jolien var bare 18 år da hun ble proff hos Topsport Vlaanderen.
Ved siden av syklingen har hun utdannet seg innenfor fysioterapi. Hun vant sitt første belgiske mesterskap allerede i 2012, en bedrift hun gjentok i 2014 og 2015 – og altså i år. I 2016 ble det en bronsemedalje.

I sin første sesong med Wiggle High5 var hun den på laget som vant mest av alle med 13 UCI-seire, blant annet to World Cup-ritt. Hennes absolutt beste sesong var likevel 2016, da hun vant en OL-bronse i omnium på velodromen i Rio de Janeiro og en gullmedalje i Madison i EM.

Til Ladies Tour of Norway kommer Jolien D’hoore i spissen for et meget sterkt Wiggle High5-lag. Til sin hjelp har hun den italienske veteranen Giorgio Bronzini, de sterke hjelperytterne Audrey Cordon Ragot fra Frankrike, Annette Edmonson fra Australia og tyske Claudia Lichtenberg i tillegg til den tidligere Hitec-rytteren Julie Leth fra Danmark.
Det betyr at svenske Emilia Fahlin, som ifjor vant World Tour-rittet i Vårgårda, ”bare” står på reservelista for LToN – i hvert fall foreløpig.