Rutinerte Anders – ny teknisk direktør

Ladies Tour of Norway har fått en ny teknisk direktør i år.
Men 40-årige Anders Eia Linnestad fra Revetal utenfor Tønsberg er på ingen måte noen nybegynner. Han har har samme rolle på flere andre ritt, blant annet Tour of Norway. Dessuten har han vært på juniorlandslaget sammen med Thor Hushovd og har NM-gull i gateritt som junior.

ANDERS EIA LINNESTAD er ny teknisk direktør i Ladies Tour of Norway, men han er på ingen måte noen nybegynner. 40-åringen fra Vestfold har jobbet med sykkel i hele sitt liv, og han har samme rolle blant annet i Tour of Norway. Foto/rights: KJELL-ERIK KRISTIANSEN/KEK-stock

– Jeg gav meg som aktiv i overgangen mellom junior- og senioralderen, sier Anders, som istedet satset på en framtid på arrangørsiden av forskjellige sykkelritt.
– Jeg ble ansatt hos Interspons og Birger Hungerholdt, og vi startet med Ringerike Grand Prix. Senere ble det Tour of Norway, og vi drifter jo også Joker-Icopal-laget dessuten.

Nå venter for første gangen et liv i takluka under Ladies Tour of Norway. Og Anders vet hvordan han skal lose damene trygt rundt de fire dagene i Østfold og Sverige.
Han har studert sports management og vært med å starte opp Olympia Sport i Vestfold. Og han har altså jobbet i sykkelbransjen i stort sett hele sitt livs. Pappa Dag var norsk tempomester og er fast sjåfør for Anders på Tour of Norway.

LIVET I TAKLUKA. Anders er vant til å stå i takluka foran syklistene. Som her på Tour of Norway. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Nå gleder han seg til å ta fatt på den nye oppgaven som teknisk direktør for Ladies Tour of Norway, og Anders er meget imponert over at i stort sett hele verdenseliten stiller til start.
– Det føles som om vi har det aller meste på plass nå før starten, og det er gjort en meget god jobb på forhånd. Jeg kjenner jo også en del av disse veiene fra Tour of Norway.

Neste år venter enda en ny oppgave da Tour of Norway og Tour des Fjords slås sammen til ett ritt med èn organisasjon. Men Anders Eia Linnestad fortsetter som teknisk direktør.
Hans rutine gjør at man ikke vipper ham av pinnen med det første!