Wan Der Breggen vant solo i Halden

Den nederlandske syklisten Anna Van Der Breggen fra Rabo Liv Woman Cycling Team vant dagens etappe under Ladies Tour of Norway. Emilie Moberg ble i dag som i går beste norske på 14. plass.

Foto: Anton Vos

Foto: Anton Vos

Dagens etappe fra Strømstad til Halden åpnet forholdvis rolig. Svenske Emma Johanson vant den innlagte grensespurten når rytterne krysset riksgrensen til Norge.
Få i feltet et vel mer svensknorske enn meg, og dette var en fin mulighet til å teste beinene litt i starten av etappen, sa en fornøyd vinner av grensespurten, Emma Johanson fra Orica.

På den første innlagte spurten var Emilie Moberg centimeter fra å vinne, men hun endte på andreplass. Anna Van Der Breggen markerte tidlig at hun var sterk, da hun vant begge de innlagte bakkespurtene. Når feltet nærmet seg Halden var det flere bruddforsøk og inn i de avsluttende rundene hadde 5 ryttere fått en luke på feltet. Fra denne gruppen klarte Van Der Breggen å støte i fra, og kunne kjøre alene i tet de siste kilometerne.
-Det var en veldig fin og hard etappe. Jeg følte meg sterk og angrep flere ganger underveis. På slutten klarte jeg å komme ifra og er selvsagt veldig fornøyd med å vinne. En stor takk til det norske publikummet som skapte en fantastisk stemning langs løypen, sa en fornøyd vinner etter målgang.

Moberg spurtet til 14. plass
Emilie Moberg fra team Hitec Products ble også i dag beste norske. Hun fikk god hjelp av sine lagvenninner underveis, og kom i mål i hovedfeltet 40 sekunder bak den nederlandske vinneren
-Det var et tøft ritt og jeg er greit fornøyd med hvordan jeg kjørte, sa Emilie Moberg etter målgang.

Foto: Anton Vos

Foto: Anton Vos

Oppdaterte resultater finner du her.