Resultater fra prologen

Knapp seier for Ellen Van Dijk

Europamesteren Ellen Van Dijk fra Team Sunweb slo sin tidligere lagvenninne Marianne Vos (WM3) med knappe 0,64 sekunder på den 3,5 km lange prologen i WWT-rittet Ladies Tour of Norway i Halden torsdag kveld.

De to nederlandske superstjernene var i en klasse for seg selv lenge, men mot slutten av prologen så kom den australske mesteren Katrin Garfoot (Orica-Scott) nære, og var kun 1 sekund bak til slutt. Hun slo dermed den unge tyskeren Lisa Klen fra Cervelo-Bigla med kun 0,02 skunder, og tok den siste pallplassen.

Den danske ryttere Louise Norman Hansen krasjet på dagens etappe og ble brakt til sykehus. Dette forårsaket dermed en kort pause i løpet, og tre ryttere måtte start på nytt igjen.

Den 3,5 km lange løypa resulterte ikke i så store tidsavstander mellom rytterne, og rittet er fremdeles vidåpent i toppen før de tre veietappene.

Ladies Tour of Norway er et nytt i kvinnenes WorldTour, og det fortsetter med tre etapper på veiene i Østfoldregionen fra fredag til søndag. På fredagens etappe mellom Halden og Mysen vil vi sannsynligvis se aggressiv kjøring fra flere av lagene.

Alle resultater finner du her.