Pressemelding – Prolog

Verdensmesteren ustoppelig i Halden
En teknisk krevende løype på 2,8 km møtte syklistene under kveldens prolog i Ladies Tour of Norway. På et tidlig startnummer satte Marianne Vos fra Rabo-Liv en supertid som ingen kunne matche.

Marianne Vos LTON

Foto: Anton Vos

Regjerende verdensmester Marianne Vos vant med tiden 3.39 kveldens prolog. Tre
sekunder bak Vos fulgte den tyske tempomesteren Lisa Brennauer, mens nederlandske Annemiek Van Vleuten ble nummer tre. Den nederlandske superstjernen var fornøyd med sin egen innsats:
– For meg var det en fordel med en såpass spektakulær og teknisk bane. Jeg likte denne prologen godt. Selv om jeg vinner i dag er jeg ingen lagkaptein og det er ikke bestemt at vi skal kjøre for meg i totalen. Vi har et sterkt lag og viktigst er at en av oss i Rabo-Liv vinner, sa Vos etter målgang.

Moberg beste norske
Det er hele 4 norske lag på start under årets utgave av Ladies Tour of Norway. Best av de norske på dagens prolog ble sprinteren Emilie Moberg som syklet inn til en 24. plass. For Moberg som kommer i fra Halden var det naturlig nok stort å sykle på hjemmebane:

-Dette var skikkelig kult. Utrolig mye folk og mye heiing langs løypa. Jeg har fått trent en del i løypa og hadde nok en liten fordel der. Jeg skulle gjerne hatt litt mer trøkk på flatene, men jeg er greit fornøyd med gjennomføringa. I morgen blir det en utfordrende fellesstart, men vi har et bra lag og jeg håper å være med i finalen, avslutter en offensiv Moberg.

Foto: Anton Vos

Foto: Anton Vos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se egen resultatliste under menypunktet «Resultater«