Pressemelding ang. vertskapskommune Ladies Tour of Norway 2020 – Indre Østfold kommune

Det er for tiden en del presseoppslag vedr. valg av vertskapskommune for LToN 2020. For de som ønsker å vite mer om bakgrunnen for valg av vertskapskommune, så henviser vi til nedenstående felles pressemelding utarbeidet av den politiske ledelsen i Indre Østfold kommune og LToN. Vi har en god dialog med kommunen, og er sikre på at vi allikevel skal skape en sykkelfest i kommunen!

Det er stor interesse for å være vertskapskommune til World Tour-rittet på sykkel, Ladies Tour of Norway (LToN). Det er flere kommuner som har ønske om å være målby for de ulike etappene enn antallet etapper tilsier. Når det gjelder fredagens etappe, 14. august så har arrangøren besluttet å tildele Sarpsborg Kommune målgang. Det er etablert en god dialog mellom den politiske ledelsen i Indre Østfold Kommune og LToN i forhold til å se på alternative løsninger for å involvere kommunen på en fullverdig måte.

Askim – Norway – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Vos Marianne (Netherlands / CCC Liv) pictured during stage-2 from Mysen to Askim of the Ladies Tour of Norway – women – photo Anton Vos/Cor Vos © 2019

– Vi er i den heldige situasjonen at mange kommuner ønsker være endel av Ladies Tour of Norway, og vi hadde flere alternativer til målby fredag 14. august. Det oppstod usikkerhet rundt Indre Østfold sitt kandidatur i og med at kommunedirektøren i kommunen innstilte negativt på vår søknad om å være vertskapsby for den aktuelle etappen. Når vi heller ikke fikk noen lovnader fra kommunens politiske ledelse innenfor den tiden vi hadde til rådighet, så valgte vi å lande avtaler med de kommunene som formelt hadde sagt ja, forteller rittdirektør Roy Moberg.

Vi har i dag hatt et godt møte hvor vi ser på andre muligheter for å skape sykkelfest også i Indre, forteller ordfører Saxe Frøshag og Moberg. – Vi har mange spennende konkrete aktiviteter vi kan realisere sammen, og vi har god tro på at vi skal lande løsninger som setter kommunen på kartet på en positiv måte, og som innbyggerne vil sette pris på å være endel av, sier Moberg.

Arbeidet med å konkretisere dette starter umiddelbart, men vi trenger noe mer tid sammen før vi kan konkludere og formalisere et opplegg, sier Frøshaug og Moberg.

Jeg ønsker å understreke at vi i LToN ser på Indre Østfold som endel av vår identitet og vil gjerne benytte kommunen som en viktig del av vår arrangementsplattform både i 2020 og i årene som kommer, avslutter Moberg.

LToN arrangeres for sjuende gang 13. – 16. august i 2020. Som tidligere år vil de fleste av etappene avvikles i Østfold, men vil ha etapper både i Akershus og i Sverige, både for å markere det nye fylket Viken og for å posisjonere seg mot Battle of The North i 2021.

De ulike vertskapsbyene for LToN 2020 vil bli presentert i løpet av de nærmeste ukene.

Kontaktinformasjon:
Saxe Frøshaug, Ordfører Indre Østfold Kommune
Roy Moberg, Rittdirektør, LToN                                    +47 906 49 339 – roy@lton.no