Olympiatoppen hjelper sykkel-damene

Norge skal tilbake i verdenstoppen på sykkel for damer!
Nå tar Olympiatoppen utgiftene for at Emilie Moberg & co skal få de beste forutsetningene for å trene i fram mot OL i Tokyo 2020. Det gjør de i en periode da sykkelforbundet sliter økonomisk etter kollapsen i forbindelse med VM i Bergen 2017.

SUSANNE ANDERSEN (midten) gjorde en kjempeinnsats under VM i Bergen i høst. Hun er selvfølgelig en av dem som kan ta medalje i OL i Tokyo 2020. Foto: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Flere av de norske damene på toppnivå har fått vårsesongen spolert på grunn av skader. Mange har vært i asfalten med det resultatet at de måtte ta pauser fra konkurransene.
Men Thea Thorsen var tilbake i helgen og vant i Norgescupen. Emilie Moberg er tilbake etter sin stygge velt i Kina, mens Katrine Aalerud ennå ikke har konkurrert igjen etter sin skulderskade. Vita Heine har fått et dårlig løpsopplegg på grunn av Hitec Products økonomiske bekymringer, mens stortalentet Susanne Andersen også har veltet og blitt tvunget til en pause. Det skjedde i Amstel Gold Race.

Olympiatoppens hjelp har dog gjort at både Emilie, Vita og Susanne har vært på høydeopphold i Sierra Nevada i Spania som et første steg mot OL i Japan.
– Jeg er veldig takknemlig for at vi får den muligheten nå. Olympiatoppen og forbundet har hjulpet oss veldig med gjennomføringen og kunnskap om hvordan det skal gjøres. Det betyr mye at Olympiatoppen vil satse mer på oss frem mot Tokyo-OL, sier Emilie Moberg til TV 2 om høydetreningen som nå blir viktig i forberedelsene til neste OL.

EMILIE MOBERG er allerede tilbake etter sin stygge velt i Kina, og hun er en av rytterne som var med på høydesamlingen i Sierra Nevada nylig. Her fra VM i Bergen i 2017. Foto: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Den første samlingen ble holdt i oktober i fjor, og kvinnene, med unntak av en skadet Aalerud, var nylig flere uker i Sierra Nevada for å trene i tynn luft og forhåpentligvis produsere flere røde blodceller – sagt på en enkel måte, skriver TV2.
Til høsten planlegges ytterligere et høydeopphold.

Jentenes mål er enkelt: – Medalje i OL 2020, sier Emilie Moberg kontant.