Nytt World Tour ritt åpner årets versjon av Ladies Tour of Norway

Ladies Tour of Norway åpner med en spektakulær lagtempo som kjøres som et separat World Tour ritt. Det eksisterende World Tour-rittet kjøres som planlagt som et tre-etappers ritt. Dermed har Norge og Østfold to ritt med World Tour-rittstatus på den internasjonale sykkelkalenderen i 2018.

– Vi hadde opprinnelig planlagt med en kortere lagtempo-prolog torsdag 16. august som start på etapperittet, men vi har hatt noen utfordringer i forhold til opprinnelig løypetrasè med hensyn til sikkerhet og gjennomføring av det sykkeltekniske av prologen. Vi ønsket å snu dette til noe positivt og søkte like godt UCI om et eget endags World Tour lagtemporitt, sier rittdirektør Roy Moberg.

– UCI har vært samarbeidsvillige hele veien og det er nå klart for en fartsfylt start på sykkeluken i august. Lagtempo-rittet er på ca 25 km med start i Aremark. Vi kjører langs Femsjøen ned til Halden sentrum for så å avslutte med en knallhard finale opp til målgang på Fredriksten Festning. Med denne traseen får vi vist frem mye av det flotte landskapet vi har i området og løypen byr både på høy fart, som setter krav til god teknisk kjøring, samt en meget sugende finale opp til festningen.
En forholdsvis lang og krevende lagtempo vil skille godt mellom de beste og de neste beste lagene, noe som ville satt sammenlagtlisten allerede på første etappe dersom den hadde vært en del av etapperittet. Med å kjøre to separate World Tour ritt vil vi få et mer åpent og aggressivt etapperitt, samtidig som de beste lagtempolagene i verden får målt krefter i en spennende løype, sier rittleder Anders Eia Linnestad.

– Vi har knyttet til oss mange gode samarbeidspartnere som vil gjøre kvelden til en skikkelig festaften både for lagene, media og publikum. Generalsponsor Tryg, Haldenkanalen, Visit Østfold/Halden, Fredrikshald Borgervæpning, Fredriksten Artellerie Compagnie, Festningens Venner, Tistedal Musikkforening, samt en av de største norske sjømateksportørene, Lerøy, vil alle bidra til å skape en festlig ramme rundt arrangementet. Det vil bokstavelig talt bli en kveld med smell, smiler Moberg.

– Lagtempo er en øvelse som ikke så ofte står på programmet, men mange av lagene liker konkurranseformen og det vil være en kjærkommen mulighet til å teste VM formen da dette er det siste World Tour rittet i lagtempo for kvinner før VM i Innsbruck i slutten av september. Nyvinningen har skapt litt ekstra jobb for oss, men alt ligger nå til rette for en fartsfylt opplevelse av dimensjoner. Alle lagene er på start med de beste rytterne i verden og de vil holde godt over 50 km i timen i snitt ned fra Aremark, sier Eia Linnestad, som oppfordrer publikum til å sette av torsdagskvelden til en skikkelig godbit av en sykkelopplevelse.

– I målområdet oppe på Fredriksten Festning vil det være storskjerm og alle fasiliteter for publikum, og rittet vil også ha en TV-/streamproduksjon. Dette blir en perfekt start på en sykkelfest som fortsetter gjennom helgen med et tre etappers World Tour ritt hvor vi besøker store deler av Østfold. Det er bare å glede seg, avslutter en entusiastisk Moberg.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt Kjell Erik Kristiansen på tlf 465 42 820 eller Roy Moberg på tlf 906 49 339 – e-mail roy@lton.no.

Se også Teknisk Guide for UCI 1.WWT TTT for nærmere info om lagtempoen.