Norske damer markerte seg i London

De norske damene og det norske profflaget Hitec Products markerte seg i helgens World Tour-ritt Prudential Ride i London.
Susanne Andersen (Team Sunweb) vant den innlagte spurtkonkurransen, der Emilie Moberg (Team Virtu) også skaffet seg flere poeng. Dessuten vant Hitec-Product lagkonkurransen i det prestisjefylte rittet i London.

Det ble en dramatisk avslutning der Kirsten Wild (WNT Rotor) ble disket fra førsteplassen i mål. Hun forårsaket ifølge dommerne en massevelt på oppløpet, der både Susanne Andersen og Emilie Moberg var involvert. Susanne måtte i bakken, mens Emilie unngikk velt, men måtte av sykkelen i kaoset. Ingen av dem ble heldigvis skadet.
Wild kuttet forhjulet til en Alé Cipollini-rytter og dermed dro denne rytteren med seg flere andre i fallet.

Seieren gikk derfor til Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg). Den spurtsterke nederlenderen har hatt en meget sterk sesong og er en av de raskeste av alle på oppløpet.
Italienske Marta Tagliaferro ble nr. 8 og var beste rytter fra Hitec Products. Men Rogalands-laget vant altså lagkonkurransen og har plukket bra med UCI-poeng i år. Nå var i tillegg Lonneke Unneken og Luci Van der Haar på 14. og 15.plass i mål.

Susanne Andersen var veldig aktiv i rundløypa ved Buckingham Palace. Hun var helt overleget i den innlagte spurtkonkurransen der man på fire spurter fikk 5-4-3-2-1 poeng for plasser blant de fem første. Susanne fikk god hjelp og flere opptrekk av sitt sterke Sunweb-lag, som också hadde amerikanske Coryn Rivera på 3.plass i mål.
Emilie Moberg var også med og tok poeng på de innlagte spurtene.