Nederlandsk soloseier – norsk andreplass

Det ble nederlandsk seier til Lucinda Brand på 2. etappe i Ladies Tour of Norway. I feltet bak spurter landslagets Susanne Andersen inn til en imponerende andreplass.

Lucinda Brand fra det sterke profflaget RaboLiv angrep med ca 20 km igjen og opparbeidet seg etter hvert en solid luke til feltet. Hun syklet i mål til klar seier 56 sekunder foran et samlet hovedfelt.

– Dette var veldig kult! Jeg prøvde å angripe flere ganger i dag, men det var vanskelig å komme avgårde. Jeg er svært glad for at jeg klarte det til slutt og kunne ta seieren. Vi har et sterkt lag som kan kontrollere morgendagens etappe, så får vi se om jeg klarer å beholde sammenlagtledelsen, sa en fornøyd Lucinda Brand etter seieren.

Etappe 2

Dagens topp 3 sammen med flotte podiumgutter fra Sarpsborg 08

I tillegg til å ta over sammenlagtledelsen leder Brand også poengkonkurransen. Hun fikk også utdelt Laksetrøyen for etappens mest offensive rytter.

Andersen spurtet til andreplass
I feltet bak var det junior Susanne Andersen som var raskest og tok en sterk andreplass.
– Dette har vært en veldig bra dag med mye action og aktiv kjøring underveis. Jeg følte meg sterk og følte jeg kunne være med i brudd underveis. I spurten tok jeg hjulet til en RaboLiv rytter og spurtet forbi på slutten, sa en fornøyd Andersen etter målgang.

Susanne Andersen tok med dagens andreplass nok bonussekunder til at hun overtok trøyen for beste norske rytter sammenlagt. Danske Cecilie Uttrup Ludwig leder klatrekonkurransen, mens Thalita De Jong, som ble nummer tre i dag innehar den hvite ungdomstrøya.

I sammendraget så er det da Lucinda Brand som leder, foran Thalita De Jong og Nicole Hanselmann. Norske Susanne Andersen er på 4. plass, mens Emilie Moberg er nest beste norske kvinne på en 8. plass.