Movistar også på damesiden i år

Lagene i LToN 2018 : Movistar også på damesiden i år

En nyhet i damefeltet denne sesongen er at det spanske topplaget Movistar nå også har et damelag på høyeste nivå.
Det spanske topplaget med sine blå drakter blir også å se i årets Ladies Tour of Norway i august.

Movistars damelag bygger på spanske ryttere, men man har forsterket med noen utenlandske toppnavn for å holde det høyeste nivået.

MALGORZATA JASINSKA Foto: MOVISTAR

Polske Malgorzata Jasinska er med sine 34 år en rutinert rytter som vet hvordan dette skal gjøres. Hun ble dobbelt polsk mester i år – både i tempo og fellesstart. Ifjor syklet hun for Cylance-laget og tidligere italienske Alé Cipollini. Hun tilfører naturligvis både styrke, rutine og slagkraft til Movistar.

RACHEL NEYLAN Foto: MOVISTAR

En annen rutinert rytter er 36-årige australske Rachel Neylan som var i brudd på siste etappe av LToN ifjor. Da syklet hun for australske Orica-Scott, et lag hun representerte i tre år. Tidligere var hun også et år i norske Hitec Products i 2013. Neylan har VM-sølv i fellesstarten tilbake i 2012.

AUDE BIANNIC Foto: MOVISTAR

Aude Biannic er årets franske mester og kommer nærmest fra FDJ-laget. 27-åringen er den tredje utenlandske forsterkningen for Movistar, og hun kan hevde seg bra i spurtene også i LToN. Biannic har vært nr.10 både i OL og VM tidligere.

Ellers består laget av mange  spanske talenter. Som 24-årige Lourdes Oyarbide som ble spansk tempomester ifjor. Den 34-årige veteranen Margarita Victoria Garcia kommer akkurat som Oyarbide og flere andre fra Bizkaia-Durango-laget. Garcia er kanskje ikke ung og lovende lenger, men hun ble spansk landeveismester i 2016 og tempomester i år. Tok dessuten sølv i landeveismesterskapet i 2017.

EIDER MERINO Foto: MOVISTAR

23-årige Eider Merino vant årets spanske mesterskap i fellesstart og kjører nå altså med den spanske mestertrøya. Talentet ble også nr.8 totalt i Giro Rosa i Italia. Teamkollega Gloria Rdirguez, 26, var straks etter og tok sølvet i det spanske mesterskapet der Movistar dominert totalt.

Draktene er det sikkert mange som kjenner igjen fra Tour de France, den blå trøya med den hvite M’en over hele brystet og ryggen. Nå heter de ikke Alejandro Valverde eller Nairo Quintana, men disse damene holder også verdensklasse!
Også dette en spennende nykommer i Ladies Tour of Norway.