Mitchelton-Scott med sin toppstjerne

Lagene i LToN : Mitchelton-Scott med sin toppstjerne

Australske Mitchelton-Scott er et topplag både på dame- og herresiden i internasjonal sykkelsport. På damesiden er tempoverdensmesteren Annemiek van Vleuten kanskje det heteste navnet av alle akkurat nå. Og hun er med i lagets foreløpige oppstilling til Ladies Tour of Norway – et ritt hun ikke syklet ifjor.

ANNEMIEK VAN VLEUTEN vant VM-gullet i tempo i Bergen i september. Foto: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

van Vleuten er i Norge kanskje mest kjent for den forferdelige velten under OL i Rio der hun holdt på å vinne fellesstarten. Den nederlandske superstjernen så nesten død ut der hun lå i grøfta, men hun kom tilbake og nådde toppen igjen i rekordfart.
Og mens de fleste nederlandske stjernene tilhører Boels-Dolmans eller andre land i nærområdet, har van Vleuten funnet seg vel til rette hos australske Mitchelton-Scott. Hun har nå på kort tid vunnet både Giro Rosa og La Course by Le Tour de France.
Dessuten ble hun tempoverdensmester i Bergen ifjor, og med noen av verdens beste tempoegenskaper og klatreegenskaper blir hun selvfølgelig en av favorittene i årets LToN.

Men Mitchelton-Scott er mer enn Annemiek van Vleuten. De er faktisk så sterke at fjorårets vinner av etappe 1 til Mysen, belgiske Jolien D’Hoore som er ny i laget, bare er reserve til årets etapperitt i Norge. Det samme er den andre spurtkanonen Sarah Roy fra Australia.

Men Amanda Spratt har gjort det skarpt i LToN tidligere og ble nylig nr.3 totalt og vant klatrekonkurransen i Giro Rosa. Der vant hun også den 6.etappen. Spratt har i år også seier i WWT Emakumeen i Spaia og SwissEver GP Cham-Hagendoorn i Sveits samt Santos Women’s Tour i Australia tilbake i januar.

Grace Elvin var nr. 2 på 1.etappe til Mysen ifjor og sluttet på 6.plass på 3.etappe til Halden. Ny på laget er 30-årige Lucy Kennedy som ifjor fikk laksetrøya som mest offensive rytter på siste etappe i Halden. Da kjørte hun for det australske landslaget.

Mitchelton-Scott har så langt notert seg for 21 seire på damesiden i år, og det blir så absolutt et av de toneangivende lagene i årets Ladies Tour of Norway. Dessuten blir Annemiek van Vleuten en ekstra attraksjon siden hun ikke deltok ifjor.

MITCHELTON-SCOTT blir helt klart et av favorittlagene i årets Ladies Tour of Norway. Deres lagoppstilling er en av de aller sterkeste. Foto: MITCHELTON-SCOTT/CON CHRONIS