Marianne Vos tok grepet om LToN

Mysen – Norway – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Vos Marianne (Netherlands / WaowDeals Pro Cycling) pictured during stage-1 from Rakkestad to Mysen of the Ladies Tour of Norway – women – photo Anton Vos/Cor Vos © 2018

Fjoråsvinner og tredobbel verdensmester Marianne Vos tok både etappeseieren og totalledelsen i Ladies Tour of Norway på 1.etappe mellom Rakkestad og Mysen på 127,7 km under fredagen. Men det var på håret at den jagende klynga tok igjen utbryteren Karol-Ann Canuel på oppløpet. Vos vant også begge de innlagte spurtene.

I fjor lykkes jeg ikke her og lå for langt bak inn på det tøffe oppløpet. Det lærte jeg en del av og nå var jeg i en bedre posisjon, men det var usikkert om vi skulle ta igjen Karol-Ann, sier Vos, som så vidt kunne kaste seg foran den svenske mesteren Emilia Fahlin over mållinjen.

Mye vind og mange bakker gjorde at feltet sprakk om skikkelig på denne 1.etappen. Til slutt var det 33 ryttere som kom løs mellom Spydeberg og Askim, og på vei mot de to avsluttende rundene stakk Canual av og fikk over minuttet på feltet bak.
Floortje Mackaij forsøkte å komme opp, men hun orket ikke. Istedet var det Mitchelton-Scott med Annemiek van Vleuten og Amanda Spratt som forsøkte å kjøre inn Canuel for å sette opp spurten for Grace Elvin.

Mysen – Norway – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Vos Marianne (Netherlands / WaowDeals Pro Cycling) – Fahlin Emilia (Sweden / Wiggle High5) – Rivera Coryn (USA / Sunweb) pictured during stage-1 from Rakkestad to Mysen of the Ladies Tour of Norway – women – photo Anton Vos/Cor Vos © 2018

Men da rytterne kom inn på det tunge oppløpet hadde Marianne Vos plassert seg i en perfekt posisjon. Og med seier på etappen og de to innlagte spurtene har fjorårsvinneren koblet et grep om årets ritt også, selv om to etapper gjenstår.

Katarzyna Niewiadoma har klatretrøya, mens Chiara Consonni fra italienska Valcar PBM leder ungdomskonkurransen. Susanne Andersen var beste norske, men dessverre kunne ingen norske henge på da toget gikk med de 33 utbryterne som holdt hele veien til mål. Hjemmehåpet Emilie Moberg måtte stå av på 1. etappe etter at hun ikke har kommet riktig tilbake etter flere velt i år.

På lørdag venter en flatere men ganske vindutsatt etappe mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Rittet avsluttes i Halden på søndag.