Marianne Vos tester onboard-kamera

TV-sendingen fra Ladies Tour of Norway blir av beste kvalitet. Det er produksjonsselskapet NEP (tidligere OB-team) som står for TV-bildene.
Og for å få nye vinkler og spekatulære bilder kommer man til å prøve et nytt onboard-kamera. Det blir nemlig ingen hvem som helst heller som får dette på sykkelen – selveste sykkeldronningen Marianne Vos har sagt ja til å ta med kameraet på alle etappene.

Kameraet veier bare 180 gram og festes på setepinnen. Vi ønsker å teste ut dette foran VM i Bergen i september, sier Per Arild Berge, som er prosjektleder for sendingen fra NEPs side.
Vi vurderer å bruke dette kameraet under VM, derfor er den en viktig test på LToN.
Onboard-kamera er jo ikke noe nytt i sykkelsporten. Du har kanskje sett bildene inne fra feltet i Tour de France eller andre ritt. Det nye er selve systemet som dette kameraet fungerer med.

MARIANNE VOS er en av storfavorittene til å vinne året Ladies Tour of Norway. Hun er sykkelsportens svar på vår egen Marit Bjørgen når det gjelder popularitet i hjemlandet. Foto: WM3 PRO CYCLING TEAM

Berge forklarer at det skjer ekstremt mye med 4G-teknikk og hvordan man sender bilder nå for tiden. Det gir jo også seerne nye muligheter til å få en annen opplevelse av det hele.
Og med kameraet på sykkelen til Marianne Vos er det vel best å rette det bakover. Hun bruker jo å ha de fleste bak seg. Ble Europamester i Danmark for kort tid siden og var nr.2 i World Tour-rittet i svenske Vårgårda i helgen. Hun er dessuten en av de store favoritten i årets Ladies Tour of Norway.