Marianne Vos leder giftig WM3-lag – Hun er sykkelsportens Marit Bjørgen

30-årige Marianne Vos blir en av favorittene i Ladies Tour of Norway. Kanskje ikke så mange i Norge som løfter på øyebrynene av det. Men dette er sykkelsportens svar på Marit Bjørgen  en megastjerne i hjemlandet Nederland med tre VM-titler i bagasjen.

MARIANNE VOS er en av storfavorittene til å vinne året Ladies Tour of Norway. Hun er sykkelsportens svar på vår egen Marit Bjørgen når det gjelder popularitet i hjemlandet. Foto: WM3 PRO CYCLING TEAM

Marianne Vos var faktisk med i premiéreutgaven av LToN i 2014. Da vant hun både prologen og den andre etappen i Halden og ble nummer 2 sammenlagt etter teamkollega Anna van der Breggen. Men det ga ikke noe ekko i sykkelgale Norge…  Og det blir kanskje ikke de store overskriftene i Nederland heller hver gang Marit Bjørgen vinner en medalje i skisporet.

Nå kommer dog Vos tilbake til Østfold og LToN, og denne gangen gjør hun det som en av de store favorittene. Hun er kaptein for det nye laget WM3 Energy som har tatt over mye av det gamle Rabobank-laget, som ikke eksisterer lengre.
Superstjernen Vos ble verdensmester både i 2006, 2012 og 2013. Hun har vunnet kvinnenes Giro d’Italia tre ganger og har ikke mindre enn 19 etappeseire. Nå senest vant hun totalt i BeNe Ladies Tour i Belgia, der hun også vant to etapper og poengkonkurransen.

Marianne Vos er en typisk avslutter som både kan spurte ned de fleste og samtidig rykke ifra om det behøves. Litt av en Edvald Boasson Hagen-type, selv om hun er ennå mer overlegen blant damene enn det vår norske stjerne er blant herrene. Hun står pr idag med 134 proffseire i sin karriére!

Til LToN i august kommer Marianne Vos i spissen for et meget giftig WM3-lag som helt klart har totalseieren som mål. Foruten den nederlandske superstjernen er det polske toppsyklisten Katarzyna Nieuwadoma også et sterkt kort. I tillegg den tidligere nederlandske mesteren Anouska Koster som vant siste etappe i Halden ifjor. Både Moniek Tenniglo og Jeanne Korevaar har erfaring med Ladies Tour of Norway fra tidligere. Siste rytter på laget er Anna Plichta.

Det betyr at man på reservelisten har toppnavn som italienske Valentina Scandolara og australske Lauren Kitchen, som tidligere syklet for norske Hitec Products.

MARIANNE VOS jubler for seier på andre etappe av LToN i premiérutgaven i Halden 2014. Hun vinner på Fredriksten festning foran stallkameraten og senere OL-vinneren Anna van der Breggen som vant rittet totalt. Foto: EVENTFOTOGRAFENE Halden