Marianne Vos i toppform foran LToN

Marianne Vos vant mandagens WT-ritt i Vårgårda, her fra LToN 2017 FOTO: Marcela Havlova/KEK-stock

Fjorårsvinneren Marianne Vos (WaowDeals) er i toppform når hun i denne uka skal forsvare fjorårsseieren i Ladies Tour of Norway.
Under mandagen vant fjorårets Europamester også World Tour-rittet i svenske Vårgårda og befestet at formen er på plass.

Vos vant sølv i EM i Glasgow, hun vant etappe i Giro Rosa og har flere andre toppresultater i sommer. Nå gikk hun helt til topps i det svenske World Tour-rittet som for uvanlighetens skyld ble arrangert på en mandag.

Det 141 km lange rittet maktet ikke å skille på de store favorittene. Men Marianne Vos kunne likevel sikre seg seieren med to sekunders margin foran spurtkanonen Kirsten Wild (Wiggle High5), som vant Ride London tidligere i sommer.

På tredje kom den finske mesteren Lotta Lepistö (Cervélo-Bigla) som har vært en fast deltaker i LToN og som i år kjører torsdagens lagtempo.

I samme gruppe fulgte i rask rekkefølge tre italienske damer med Elena Cecchini (Canyon SRAM) på 4.plass, Barbara Guarischi (Team Virtu) på 5.plass og Maria Giulia Confalonieri (Valcar PBM) på 6.plass.

Beste rytter fra lagtempo-vinnerne Boels-Dolmans var Luxembourgs mester Christine Majerus på en 7.plass, tett fulgt av spurtkanonen Coryn Rivera fra Team Sunweb.