LToN-vinneren tilbake i toppen

LToN-vinneren Marianne Vos (Waowdeals Pro Cycling) er tilbake i toppen etter kragebeinsbrudd tidligere i vår. Den nederlanske superstjernen endte på en 2.plass i det siste World Tour-rittet OVO Energy Tour i Storbritannia.
Også Emilie Moberg (Team Virtu) var tilbake etter sin stygge krasj i Kina, og hun har nå stø kurs mot årets Ladies Tour of Norway på hjemmebane.

Både Emilie og Susanne Andersen (Hitec Products) viste seg fram på den siste etappen av det britiske etapperittet og var i et farlig brudd som Emilie startet. Men de ble innkjørt, og en annen LToN-kjenning viste styrke.

Det var nemlig den finske mesteren Lotta Lepistö (Cérvélo-Bigla) som tok etappeseieren. Det var hennes første for året, og hun er også tilbake etter skade. Forhåpentligvis ser vi Lepistö i LToN igjen i august.

Men det var spurtkanonen Coryn Rivera (Team Sunweb) som til slutt vant sammenlagt med 11 sekunder foran Marianne Vos. Rivera har ikke kjørt i LToN, men kanskje dukker den amerikanske sprinteren opp i år.
Hun vant også den innlagte spurttrøya, mens Marianne Vos vant poengtrøya og hennes Waowdeals Pro Cycling tok lagkonkurransen. Elisa Logno Borghini (Wiggle High5) vant klatretrøya og Danielle Rowe (Waowdeals) var beste britiske rytter.

MARIANNE VOS (Waowdeals Pro Cycling) jubler etter seieren i Ladies Tour of Norway 2017. Hun er nå tilbake etter skade og ble nummer 2 i det nylig avsluttede World Tour-rittet OVO Energy Tour i Storbritannia. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Damenes World Tour nærmer seg Norge og Ladies Tour of Norway 16.-19.august. Men først venter Giro Rosa i Italia 6.-15.juli, – damenes eget Giro d’Italia.
OL-mesteren Anna van der Breggen (Boels-Dolmans), som vant den første utgaven av LToN, deltok ikke i OVO Energy Tour, men hun leder fortsatt WWT totalt.