LToN kandidat til Østfoldprisen 2016

Hele 109 forslag fordelt på 59 spennende kandidater. Det er fasiten etter at fristen for å komme med forslag til Østfoldprisen 2016 har gått ut. Ladies Tour of Norway er en av kandidatene.

IMG_1858Det er som vanlig god geografisk spredning på forslagene, som spenner fra kjente kulturaktører og idrettspersoner til en lang rekke frivillige ildsjeler.

– Også denne gang blir jeg både imponert, inspirert og ydmyk over hvor mye bra som blir gjort i fylket vårt og for østfoldingene. Alle kandidatene på listen fortjener stor anerkjennelse for innsatsen. Det blir ingen lett oppgave for oss i juryen å plukke ut finalekandidatene, sier juryleder Siv Henriette Jacobsen.
I slutten av uken setter nemlig hun og juryen seg ned for å gå grundig gjennom de innsendte forslagene. Nytt av året er at juryen ikke skal jobbe seg fram til den endelige vinneren, men i stedet plukker ut et knippe kandidater som publikum skal få være med på å stemme på.

Dette blir spennende! Og jeg håper folk virkelig engasjerer seg og løfter fram sin favoritt, oppfordrer jurylederen. Avstemmingen starter til uken og vil foregå via fylkeskommunens nettside, ostfoldfk.no.

Teamet bak sykkelrittet Ladies Tour of Norway er det som er nominert, og i motiveringen står det: ”For å ha skapt og utviklet et sykkelritt for damer som har vokst fra å være et Halden-ritt til å omfatte flere byer, og som har satt Østfold på kartet ved å invitere hele verdenseliten til ritt rundt i det flotte fylket vårt.”