Ladies Tour of Norway vises på NRK

Norges eneste World Tour-ritt på sykkel, Ladies Tour of Norway, kommer i sommer til å sendes direkte på NRK1.
Rittet går over 4 etapper i dagene 22.-25.august, og nok en gang går det meste av rittet i Østfold, selv om man denne gangen også har en etappe i Vestfold.

– Vi er veldig fornøyd med å ha kommet til enighet med NRK. Der får vi det største publikum vi kan få i Norge og rittet går på beste sendetid, sier rittdirektør Roy Moberg.

Foto: Anton Vos

Ladies Tour of Norway samler hele verdenseliten for damer. I fjor vant den nederlandske superstjernen Marianne Vos alle etappene, og blant de tidligere vinnerne finner vi også OL- og VM-vinneren Anna van der Breggen.

– Vi er glade for å kunne tilby kvinnesykkel på absolutt høyeste internasjonale nivå på NRK, sier sportssjef Egil Sundvor.

Årets ritt inkluderer altså for første gang Vestfold der første etappe går mellom Åsgårdstrand og Horten torsdag 22. august. Starten går utenfor Edvard Munch’s gamle hus, og målet er det samme som for herrenes Tour of Norway i 2018.
Indre Østfold har som vanlig fredagens etappe. Denne gangen med start i Mysen, som har vært målby to ganger. I år går man for første gang i mål i Askim etter en runde som inkluderer både Rakkestad og Ørje.

LToN startet i Halden, og grensebyen i Østfold blir ekstra sentral i år da begge de siste etappene går i mål her.
Vi legger for første gang inn en bakkefinish med mål på Fredriksten festning. Det er på lørdagens etappe som starter i Moss. Rytterne skal klatre to ganger opp den beryktede Knardalsbakken fra Halden sentrum til Fredriksten festning, sier Roy Moberg.

Søndagens avsluttende etappe blir den samme som i fjor med start på Svinesundbroa og flere grensepasseringer mellom Norge og Sverige. I tillegg et ca 7 km langt grusparti på svensk side før man for siste gang kommer inn i Norge ved Kornsjø. Målet blir ved torget i Halden etter tre avsluttende runder i sentrum