Ladies Tour of Norway inntar de norske fjell

Årets versjon av Ladies Tour of Norway byr på stor variasjon i utforming av de ulike etappene. – Vi beholder vår identitet knyttet til området rundt Østfold, men kan i år også tilby en skikkelig «summit finish» med målgang på toppen av Norefjell, sier daglig leder i Ladies Tour of Norway, Roy Moberg

Vi har siden i fjor sommer jobbet med design av årets etapper og vi er stolte av å kunne presentere både nye og etablerte vertskapskommuner til årets versjon av Norges eneste World Tour ritt på sykkel. Det er tøffe tider for alle store kultur- og idrettsarrangement for tiden, desto gledeligere er det at vi fremstår som en attraktiv samarbeidspartner overfor de utvalgte vertskapskommunene.

– Halden, som på mange måter er hjemkommunen til Ladies Tour står fremdeles sentralt i rittkonseptet vårt, men vi involverer både Sarpsborg, Askim, Mysen, Drammen, Norefjell og Drøbak som start- og målbyer for vårt 4 dagers etapperitt, som i år arrangeres 12. – 15. august, forteller Moberg. – Vi tilstreber oss å sikre en god mix av kontinuitet og nyheter både når det gjelder valg av vertskapskommuner og design av de ulike etappene. Kontinuitet er viktig for å skape gode tradisjoner og eierskap til rittet vårt, men vi ønsker også å være i utvikling og ikke bli «brukt opp», derfor er det viktig å etablere nye relasjoner og etapper i nye områder av landet vårt, sier Moberg.

– Det er my arbeid og mange variabler som skal vurderes for å designe spennende og varierte etapper, sier Teknisk Direktør, Anders Eia Linnestad. I år kan vi tilby etapper både for spurterne, «punchørene» og klatrerne. Her vil det være noe for enhver smak. Vi vil nok få se en tydeligere dramaturgi gjennom etapperittet i forhold til hvilke lag og ryttere som går for etappeseire og de ulike trøyene enn tidligere år. – Det er noe av den utviklingen vi ønsker oss for å være et av verdens mest attraktive etapperitt også for fremtiden, sier Linnestad.

– Det er litt av et puslespill når vi skal planlegge alle detaljer knyttet til de ulike etappene. Jeg vil berømme vertskapskommunenes velvilje og innsats for å bidra aktivt i planleggingen og stille sine ressurser til rådighet. Vi har et fantastisk godt samarbeid med alle vertskapskommunene og gleder oss enormt til å vise frem både vertskapskommunene og den flotte naturen som de ulike etappene har å by på når vi kommer ut i midten av august, avslutter Linnestad.

– Ladies Tour arrangeres for sjuende gang og vi kan allerede nå love at tilnærmet alle de beste rytterne og lagene i verden stiller til start. Vi er stolt av å kunne tilby et rittkonsept som mange av de beste rytterne i verden allerede på vinterstid blinker ut som et av høydepunktene i årets sesong. Det betyr at vi har lykkes med å skape noe unikt som ryttere og lag etterspør, avslutter Moberg.

Rittprogrammet for Ladies Tour i 2021 ser slik ut:

Vertskapskommuner og etappeoversikt
Torsdag 12. august – 1. etappe : Fellesstart, Halden – Sarpsborg
Fredag 13. august – 2. etappe : Fellesstart, Askim – Mysen
Lørdag 14. august – 3. etappe : Fellesstart, Drammen – Norefjell
Søndag 15. august – 4. etappe : Fellesstart, Drøbak Halden

For ytterligere informasjon:
Anders Eia Linnestad, Teknisk Direktør, +47 900 68 423 – ael@eventrix.no
Roy Moberg, Rittdirektør, +47 906 49 339 – roy@lton.no
Kjell-Erik Kristiansen, presse/TV +47 465 42 820 – kjellerik@me.com