Ladies Tour of Norway + Grenserittet = SANT

To av de sterkeste merkevarene i Norge når det gjelder sykkelritt arrangeres samme helg i Halden i august. Grenserittet og Ladies Tour of Norway står begge godt på egne bein og vil bli arrangert som egne selvstendige sykkelritt også i 2020, men arrangørene går nå sammen for å bygge en festival ingen har sett maken til i langhelgen 13. – 16. august.

– Det har lenge vært klart at LToN i 2020 vil arrangeres med World Tour status 13. – 16. august. Vi fikk en henvendelse fra Grenserittet for noen få uker siden i forhold til å se på mulighetene for å arrangere begge ritt på samme helg neste år og etter en gjennomgang av endel logistikkmessige utfordringer knyttet til å gjøre dette ser vi at vi her har mange muligheter til å spille hverandre gode, sier rittdirektør for Ladies Tour of Norway, Roy Moberg.

– Vi har i mange år hatt endel utfordringer mht å stille med tilstrekkelig antall funksjonærer på grunn av at vi ligger så tett opp til ferien. Ved å skyve datoen ut av feriemodus perioden tror vi også det er enklere å rekruttere nye deltakere til rittet. Uavhengig av Ladies Tour har vi derfor vurdert flytting. Det var naturlig for oss å ta kontakt med Moberg for å vurdere om det var mulig å få til et samarbeid på samme helg. Prosessen har vært veldig positiv og gjennom samtalene vi har hatt med både Ladies Tour og Halden kommune har det dukket opp flere muligheter som vi ikke så tidligere, sier grunderen av Grenserittet Thor Fagereng.

Grenserittet vil arrangeres lørdag 15. august etter samme format som tidligere. Senere på ettermiddagen samme dag vil verdens beste kvinnelige syklister dundre inn i gatene i Halden og avslutte med lokale runder og målgang på toppen av Fredriksten Festning.

Gjennom et samarbeid med Ladies Tour er vi i stand til å tilby både festivaltelt, servering, storskjerm og ”live” sykkelritt. Vi vil i tillegg gjennom felles aktiviteter knytte våre arenaer på Festningen og Halden Torg sammen slik at det blir en flott opplevelse for alle våre vår deltagere, samt Ladies Tour sitt publikum og samarbeidspartnere, sier Fagereng.

Med opp mot 10 000 besøkende gjennom helgen og direkte Tv-sendinger til hele verden så er dette tidenes mulighet for Halden som by til virkelig å markere seg som en fremoverlent arrangementsby. – Vi er hele tiden på tilbudssiden og ønsker sammen med mange ulike kulturaktører å bygge en festivaluke. Vi har allerede kommet langt i å sy sammen et festivalprogram hvor hovedmålsetningen er å vise frem alt det flotte kulturtilbudet som byen og regionen har å by på. Vi kan allerede nå bekrefte at Fyrverkerikonserten til DNBE avvikles fredag 14 august, i tillegg har mange ulike kulturaktører vist sin interesse og ønsker å bidra, sier en entusiastisk Moberg. Halden Torg vil være knutepunktet for ulike typer kulturarrangementer gjennom hele uken.

– Vi har mer enn nok med våre respektive arrangementer, så skal vi få dette til er vi avhengig av at Halden kommune og Halden som by engasjerer seg og bidrar, understreker både Fagereng og Moberg. Vi er også opptatt av å samarbeide tett med det lokale restaurant og næringsliv i byen og vil i nær fremtid invitere til et åpent møte hvor vi skal diskutere hvordan vi best mulig kan skape merverdier for alle.

Målsetningen er å lage en festival som binder kultur og idrett, bredde og elite, barn og voksne i alle aldre sammen på en unik måte. Lykkes vi vil vi skape store verdier og opplevelser for byen og regionen som kommer til å bli lagt merke til både på nasjonalt og internasjonalt nivå.

– Det meste av fasiliteter og grunninvesteringer er allerede gjort gjennom de to store sykkelrittene så dette er en gavepakke til byen som vi håper både kommune, næringsliv og byens befolkning vet å utnytte på en positiv måte, avslutter Fagereng og Moberg.

For ytterlige informasjon, kontakt:

Roy Moberg, tlf. 906 49 339 –  e-post: roy@lton.no
Thor Fagereng, tlf. 913 41 700 –  e-post: thor@grenserittet.com