Ladies Tour of Norway i historisk, eksklusivt selskap

For første gang i historien hadde Norge arrangørdeltakelse på UCI sitt årlige World Tour-seminar. I kraft av World Tour-ritt-status i 2017 var Ladies Tour of Norway representert.
World Tour-seminaret fant i år sted på Palma Mallorca, og alle World Tour-arrangører på både herre- og damesiden deltok med representanter. I tillegg var de aller fleste World Tour-lagene, samt toppledelsen i UCI med president Brian Cookson i spissen på plass.

Som en av fire nye arrangører fikk LToN muligheten til å presentere sitt World Tour-konsept for en stor og lydhør forsamling.
Det er sjelden man får mulighet til å snakke til en slik eksklusiv forsamling, her var de fleste av de som betyr noe i den internasjonale sykkelverden tilstede og jeg tror vi utnyttet vår mulighet godt, sier Roy Moberg, som kan fortelle at de fikk mange gode tilbakemeldinger på neste års World Tour-konsept.
Vi la vekt på å få frem at et WT-ritt ikke bare er et sykkelritt, men et stort event. Jeg føler vi har et ganske komplett konsept sammenlignet med mange andre arrangører, mener Moberg.

UCI-seminaret er en årlig foreteelse og inneholder mange ulike foredrag og temaer som er viktig å diskutere både for lag og arrangør. I tillegg til Moberg deltok rittleder Sondre Sørtveit og prosjektleder Kjell-Erik Kristiansen på vegne av LToN. Det var mange ulike sesjoner underveis, og rittleder Sørtveit mener det var veldig nyttig å knytte både arrangører, lag og ledelsen i UCI sammen til felles diskusjoner.
Det var både inspirerende og lærerikt å møte så mye kompetente sykkelfolk på en samling, vi har mange gode idéer vi kan ta med oss hjem og jobbe videre med, mener prosjektleder Kristiansen.
Som første gangs WT-arrangør er det viktig å bygge nettverk til både arrangører, lag, internasjonal media og UCI. Vi har mye å lære, derfor er gode kontakter og nye impulser veldig nyttig for oss. Vi fikk presentert både Halden, Østfold og Norge for den ypperste delen av sykkelverden, nå er vi virkelig på kartet, avslutter Moberg, som ser frem til å møte mange av deltakerne på UCI-seminaret under neste års Ladies Tour of Norway.