Ladies Tour-favoritten vant igjen

Foto: KEK Stock

Annemiek Van Vleuten (Movistar) har hastet hjem fra gull og sølv I Tokyo-OL, og lørdag vant hun Klasika San Sebastian i fin stil.
Nederlenderen seiler nå opp som den store favoritten til å vinne også Ladies Tour of Norway.

Van Vleuten misset jo OL-gullet i fellesstart da hun ikke visste at østerrikske Anna Kiesenhofer var foran feltet. Hun jublet for det hun trodde var gull, men som i realiteten var en sølvmedalje.
Men 38-åringen som veltet veldig stygt fra ledelsen på slutten av OL-rittet i Rio for fem år siden kom tilbake og tok et sikkert gull på tempo i Tokyo. Dermed oppfylte hun nok en drøm. Hun hadde to tempogull og et landeveisgull fra VM tidligere.

I San Sebastian vant hun solo med 36 sekunders forsprang til amerikanske Ruth Winder (Trek-Segafredo) og med en annen tidligere verdensmester på tredje, nemlig italienske Tatiana Guderzo (Alé BTC Ljubljana). Guderzo skal også sykle Ladies Tour of Norway ifølge lagets planer.

Ingen norske deltok i San Sebastian, men Katrine Aalerud er jo lagkamerat med Annemiek Van Vleuten i Movistar og begge er med på laget i det eneste WorldTour-rittet i Norge. De får derfor et sterkt favorittpress på seg.
”Dronningen” i Ladies Tour of Norway de siste årene er jo Marianne Vos (Jumbo-Visma), men spørsmålet er om hun kan følge Van Vleuten opp den tunge stigningen til målet på Norefjell på den tredje etappen.
Eller om noen andre overrasker og matcher de nederlandske stjernene.