Kommer Valcar PBM med de beste?

Presentasjon av lagene i LToN : Kommer Valcar PBM med de beste?

Italienske Valcar PBM er et italiensk lag som deltok i Ladies Tour of Norway også ifjor. Laget har flere lovende ryttere, men to av de beste er bare påmeldt som reserver foreløpig. Den tidligere juniorverdensmesteren Elisa Balsamo og årets vinner i det italienske mesterskapet Marta Cavalli.

Lagets kanskje mest meritterte rytter blant de 6 som er i den foreløpige lagoppstillingen er antagelig 25-årige Maria Giulia Confalonieri, som har en del bra plasseringer på sin CV. Hun har for eksempel vært nr. 5 både i Madrid Challenge by La Vuelta (2016), i Prudential Ride London (2016) och i Crescent World Cup i Vårgårda (2016). De beste plasseringene i år er en 2.plass fra GP della Liberazione PINK og en 3.plass fra Omloop Het Nieuwsblad.

ELISA BALSAMO (bak) er tidligere juniorverdensmester og et stort talent. Men kommer hun til start i årets LToN? Hun er bare påmeldt som reserve for Valcar PBM. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Den mest lovende rytteren på laget er dog Elisa Balsamo, tidligere juniorverdensmester og i år med en 2. plass på en etappe i BeNe Ladies Tour nylig. Hun syklet LToN ifjor, men er i år foreløpig bare reserve. Kanskje dukker hun opp likevel, akkurat som vi håper på årets italienske mester Marta Cavalli. Disse to har laget eneste seire i år. Begge er dessuten bare 20 år gamle.

Ny i laget er Ilaria Sanguineti, en 24-åring som ifjor syklet for Bepink-Cogeas og som ble kåret till mest offensive rytter på 1.etappe av LToN mellom Halden og Mysen.

25-årige Dalia Muccioli var også med i LToN ifjor og har tatt steg i år. Hun var blant annet nr.4 totalt i Tour of Chongming Island i Kina – et ritt som også er med på damenes World Tour-kalender.

DALIA MUCCILOI kjørte LToN også ifjor og har i år vært nr.4 totalt i World Tour-rittet på Chongming Island i Kina. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Valcar PBM jakter altså sin tredje seier for året. Sjansen vil nok bli betydelig større hvis det italienska laget stiller opp med Elisa Balsamo og Marta Cavalli.