Katrin Garfoot legger opp på direkten

Fjorårets fjerde dame totalt i Ladies Tour of Norway og sølvvinneren fra VM i Bergen, 36-årige Katrin Garfoot fra Australia, har bestemt seg for å legge opp umiddelbart. Hun kom sent inn i syklingen og startet først som 29-åringen.
Men hun har hatt store framganger på kort tid, og i Bergen-VM ble hun bare slått av nederlandske Chantal Blaak i landeveisrittet.

VM-SØLV i landeveisrittet og bronse på tempo ble fasiten for den da 35-årige Katrin Garfoot under VM i Bergen 2017. Her jubler hun over sølvet i landeveisrittet. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Foruten dette sølvet tog hun også bronse i tempo-VM, en distanse som hun har vunnet tre ganger i det australske mesterskapet. Hun ble også tempomester i Commonwealth Games i april i år.
– Jeg er fornøyd med min reise de siste årene. Jeg takker alle som har vært involvert og alle som har støttet meg, sa Garfoot da hun offentliggjorde sin framtiden på en pressekonferanse med Cycling Australia.
Etter Commonwealth Games ønsket jeg å se om livet slukte meg opp, og det har det gjort. Jeg hadde ingen lyst til å trene igjen. Min sykkelkarriere har vært en intens tid for meg, men nå vil jeg nyte livet med mine venner og familie.

Katrin Garfoot sier at hun ikke riktig vet hva hun skal gjøre framover, men at hun vil ta litt tid til å tenke over noen idéer som hun har om framtiden.
Hun har kjørt for Orica siden 2014, da laget hette Orica-AIS. I år heter det jo Mitchelton-Scott. Garfoot har oppnådd veldig mye på de få årene hun har vært profesjonell, og hun imponerte også i LToN ifjor. Startet med topp-3 allerede på prologen og sluttet altså på en fjerde plass sammenlagt i rittet som Marianne Vos til slutt vant.