Hosking vant siste etappe, van Vleuten tok sammenlagtseieren

Chloe Hosking tok til tårene etter seieren på den siste etappen av Ladies Tour of Norway. Trek-Segafredo-rytteren er tilbake etter lang tids sykdom med covid-19 og hjerteproblemer. Dette var hennes første ritt siden Gent-Wevelgem, men allikevel spurtet hun ut Corin Rivera (Team DSM) og Chiara Consonni (Valcar).

Rivera var favoritten til å ta etappen da hovedfeltet tok igjen dagens to utbrytere: Jule van der Berg (Jumbo-Visma) og Rosella Ratto (Bingoal). Team DSM jobbet hardt for å sette det opp for amerikaneren, men Lucinda Brand gikk til tet på de siste 2 kilometerne og brakte Hosking til en perfekt posisjon på de siste 300 meterne.

Og australieren viste sitt gamle tempo og holdt unna Rivera og Consonni i en tett spurt. Det fikk Chloe til å ta til tårene, da hun har kjempet seg tilbake fra det som nesten stoppet karrieren hennes.

Annemiek van Vleuten (Movistar) var godt beskyttet av laget sitt og lot ikke Asleigh Moolman-Pasio (SD Worx) slippe unna på den 141,5 km lange siste etappen fra Drøbak til Halden. Den olympiske mesteren på tempo vant med 39 sekunder sammenlagt.
Kristen Faulkner (Team Tibco-SVB) kom på tredjeplass, men hun mistet den grønne poengtrøya til kanadiske Alison Jackson (Liv-Racing) som spurtet ut Faulkner på de to mellomspurtene på dagens etappe.

Nina Buysman (Parkhotel Valkenburg) vant polkadot-trøya som den beste klatreren, mens stortalentet Niamh Fischer-Black (SD Worx) tok beste unge ryttertrøyen. SD Worx vant også lagkonkurransen.

Foto: Jørgen Mo