Hitec-Products kjemper på i vanskelig år

Lagene i LToN 2018 : Hitec-Products kjemper på i vanskelig år

Hitec-Products er Norges eneste profflag for damer. Men i år har det vært en vanskelig sesong med økonomiske bekymringer og et mindre konkurranseprogram enn vanlig.
Nå håper laget at Ladies Tour of Norway på hjemmebane skal gi noen sårt etterlengtede framganger. 20-årige Susanne Andersen er jo fortsatt et av største talentene i verden.

Det er tyske Charlotte Becker som har ”reddet” sesongen så langt for Hitec-Products med to seire i World Tour-rittet på Chongming Island i Kina. Hun vant også en seier til på samme tur og står med tre av lagets 6 fulltreffere denne sesongen.

VITA HEINE forsvarer sitt NM-gull under fellesstarten i Sandefjord der hun vant solo. Foto/rights: INKA JULIA KRISTIANSEN/KEK-stock

To av disse kommer fra NM i Vestfold der Line Marie Gulliksen vant tempogullet og Vita Heine forsvarte gullet på fellesstarten. Her hjemme er Hitec-Products som regel helt overlegne, og det ser ut som om de kommer med et tilnærmet helnorsk lag til Ladies Tour of Norway.

20-årige Susanne Andersen fra Stavanger imponerte på VM i Bergen med en 7.plass, og hun var sensasjonelt nummer 2 på etappen til Sarpsborg som 18-åring i 2016. Kan Susanne kjempe i toppen når hele verdenseliten inntar Østfold igjen?
Eller finner Vita Heine i den norske mestertrøya toppformen når det virkelig gjelder på norske veier? Helt klart er det at det finnes potensial i Hitec-laget, selv om det har vært en del stolpe-ut i år.

STORTALENTET Susanne Andersen spurter inn til sølv i årets NM i Sandefjord. Hun var nummer 7 på VM i Bergen i september ifjor. Foto/rights: INKA JULIA KRISTIANSEN/KEK-stock

En norsk seier i LToN på direktsendt norsk TV skulle utvilsomt bety veldig mye for norsk damesykling. Se bare hva framgangene til ryttere som Thor Hushovd, Kurt-Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og andre har betydd for norsk herresykling og interessen rundt sykling generelt i Norge.

For Hitec-Products er det også vanskelig å prestere med uvissheten rundt framtiden og lagets vanskelige økonomiske situasjon. Noen ryttere har forsvunnet, som italienske Tatiana Guderzo. Emilie Moberg og Katrine Aalerud gikk til danske Team Virtu foran denne sesongen.