Hest mot syklist på Kala i Sarpsborg

Det skjer mye også i Sarpsborg i helgen. Og det er ikke bare i Ladies Tour of Norway der man kan se syklister i spennende dueller.
På Kalabanan har man sin årlige V65-dag, og et spennende innslag blir når toppsyklisten Martin Iversby fra Sarpsborg skal møte Nordens raskeste kortløpshest, Howthehaloareyou.

HOWTHEHALOAREYOU (spennende navn…) er Nordens raskeste kortløpshest og blir motstander til syklisten Martin Iversby på Kalabanen. Foto : Claes Kärrstrand

Om du er i Sarpsborg så rekker du å få med deg både starten på LToN på Hafslund hovedgård og travfesten på Kala. Mellom kl. 14:00 og kl. 18,00 er det et stort program med blant annet ponniridning, kjøring med ponni og stor hest, samt kjøring med dobbeltsulky (alt gratis), og selfieboks der du kan ta bilde sammen med Østfolds travstolthet B.B.S. Sugerlight fra Fredrikstad, som har vunnet både Oslo Grand Prix og Olympiatravet.

I tillegg gjester Rock River Western Town Kala med øksekastkonkurranse, pistolskyting, lassokonkurranse og mye moro for barn og ungdom, også det gratis.
FFK skal kåre klubbens beste kusk og du kan være med andelslag i V75, der løpene vises på storskjerm.

Klokken 18:00 startet selve travstevnet med 8 løp, blant annet både V5 og V65.

Og klokken 20:00 er det dags for Årets Superduell: Toppsyklisten Martin Iversby møter Nordens raskeste kortløpshest Howthehaloareyou i en duell over 1.000 meter med bilstart.

MARTIN IVERSBY får en tøff oppgave da han møter en traverhest i duell over 1.000 meter med bilstart på Kalabanen lørdag kveld.

Hvem er raskest – syklist eller hest?

Det koster 50 kroner i inngang på Kalabanen, men barn og ungdom under 16 år går inn gratis.