Halden Arbeiderblad’s ærespris til Roy Moberg og Ladies Tour of Norway

Foto: David Engmo/HA

Halden Arbeiderblad deler hvert år ut en ærespris i idrett til den i lokalsamfunnet som har utmerket seg positivt på idrettsarenaen i løpet av året.

Årets ærespris i idrett for 2016 ble denne gangen ikke delt ut til en enkeltutøver, men derimot til et helt idretts-arrangement med opphavsmannen i spissen, nemlig vår fantastiske ritt-direktør Roy Moberg og Ladies Tour of Norway! Hans utrolige innsats for å skape et internasjonalt sykkelritt for kvinner i verdensklasse her i «lille» Halden og Østfold har blitt lagt merke til langt utover både kommunegrenser og landegrenser, og når rittet nå også fra 2017 av har fått WorldTour-status, så sier det seg selv hvilken enorm innsats som har blitt lagt ned. Hans engasjement for å også høyne statusen for kvinnesykling har heller ikke gått upåaktet hen, og både Roy og resten av organisasjonen er utrolig stolte over å ha blitt tildelt denne prisen.

Ikke nok med at det ble ærespris i idrett, Roy ble også beæret med utmerkelsen «Årets Haldenser» på Haldengallaen denne kvelden, selvfølgelig først og fremst for sin innsats for Ladies Tour og kvinnesykling, men også ikke minst pga. følgende begrunnelse gitt av ordfører og prisutdeler Thor Edquist: – Utmerkelsen Årets Haldenser henger høyt, og det skal den gjøre. Årets vinner har bemerket pågangsmot, og et smittende, positiv humør. I tre år har han satt Halden på verdenskartet, og i år kommer vi til å se Halden direktesendt på Tv 2. Jeg snakker selvfølgelig om Roy Moberg, sier Edquist.

Vi er utrolig stolte over å ha Roy som rittdirektør, og vi gleder oss til sammen å arbeide for å gjøre årets WorldTour-ritt så bra som mulig, og å kunne gi Halden og Østfold fantastisk reklame. For som Roy også uttalte under prisutdelingen:
Ladies Tour of Norway er ikke mitt, men VÅRT arrangement, dvs. hele Halden, Østfold og resten av sykkel-Norge sitt!