Fotballstjerner blir podiumgutter

Neste helg ruller store deler av verdenseliten på sykkel for damer inn på veiene i Østfold for Ladies Tour of Norway i dagene 12.-14.august.
For de som lykkes best venter en tur på podiet – og der får de seierskysset av noen av fylkets beste fotballspillere!

– Dette har blitt en sak for oss i Ladies Tour of Norway. Da vi dro igang rittet for tre år siden bestemte vi oss for å bruke podiumgutter istedet for jenter. Vi fikk faktisk mer PR på det enn på selve syklingen, sier rittdirektøren Roy Moberg.
– I år har vi utfordret de tre fotballklubbene i målbyene, og jeg er imponert over hvordan de sporty har sagt ja til å være med. Nå får de øve seg på å gi seierskyssene.

Første etappe på fredagen går fra Halden til Fredrikstad, og det er de to FFK-spillerne Ludvig Begby og Kristoffer Johansen Westgård som skal ta imot jentene på podiet.

Lørdagens andre etappe starter i Mysen og har mål i Sarpsborg. Og her stiller byens stolthet Sarpsborg 08 opp med selveste lagkapteinen Ole Heieren Hansen og keeperen Arild Østbø.

Podiumgutter S08 low

HJEMMEFAVORITTEN Emilie Moberg (Hitec Products) håper å bli mottatt av podiumguttene Arild Østbø (tv) og Ole Heieren Hansen fra Sarpsborg 08 når hun kommer i mål i Sarpsborg på den andre etappen av Ladies Tour of Norway neste lørdag. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Når så rytterne avslutter i Halden etter en etappe fra Nordby shoppingcenter, som også delvis går i Sverige, møtes de på podiet av Kvik Haldens støttespillere Sabri Khattab og Øystein Lundblad Næsheim.

– Vi satser på å gjøre Ladies Tour of Norway til et event som omhandler noe mer enn bare sykkel. Derfor samarbeider vi også med flere andre kulturarrangement, som for eksempel den stor musicalen Den Hvite Dame på Fredriksten festning i Halden, landsbruksmessen Markens Grøde i Rakkestad og flere andre, sier Moberg videre.

Til tross for kollisjonen med OL i Rio kommer flere av verdens beste ryttere til Ladies Tour of Norway også i år.
– De beste klatrerne velger OL, mens de aller fleste av de gode spurterne kommer til oss, fortsetter Roy Moberg, som har sin egen datter Emilie Moberg som et av de største norske håpene i det norske profflaget Hitec Products.

Norge stiller også med et interessant landslag, der blant annet de to store juniortalentene Susanne Andersen (Stavanger) og Ingvill Gåskjenn (Horten) skal bryne seg mot senioreliten.