FDJ er sterke – men vinner lite

Presentasjon av lagene i LToN : FDJ er sterke – men vinner lite

Franske FDJ er også et lag på toppnivå både på dame- og herresiden. Men til tross for et sterkt og rutinert lag har man bare en seier i årets sesong.
Laget er ofte i nærheten, men den eneste som har lykkes med å vinne i år er Rozanne Slik som vant den 5. etappen av Thüringen Ladies Tour i Tyskland.

På damesiden har laget det lange – og for oss vanskelige – navent FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope. De deltok i LToN også ifjor og flere av rytterne kommer tilbake, noen som også syklet for andre lag ifjor.

27-årige Rozanne Slik fra Holland er en av disse. Hun kommer fra Team Sunweb og er en rytter som kan gjøre det bra i et ritt som LToN. Men laget jager altså flere seiere enn den ene som Slik har fra tidligere i år.

RUTINERTE Shara Gillow fra Australia er et av håpene for etappeseire i årets LToN. 30-åringen var nr.6 på tempo-VM i Bergen ifjor. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

Temposterke Shara Gillow fra Australia er en av de mest rutinerte på laget. Hun er fire ganger australsk mester på tempo, og 30-åringen har også fire seiere i Oceania-mesterskapet, tre på tempo og en i fellesstart. I år har det dog ikke blitt noen seiere på rytteren som også har en fortid både i Orica og Rabobank og som ifjor var nr.6 på tempo under VM i Bergen.

En annen rutinert 30-åring er nederlandske Moniek Tenniglo som i mange år har vært hjelperytter på lag i hjemlandet. Blant annet gjorde hun en stor jobb for Marianne Vos da hun vant LToN for WM3 Energie ifjor. Men nå har Moniek for første gang satset på et lag utenfor hjemlandet, og kanskje får hun mere frihet til å kjøre for egne sjanser. Til tross for mange 2.plasser savner hun en stor seier i karrieren.

Fra WM3 Energie kommer også australske Lauren Kitchen som er godt kjent i Norge. Hun syklet nemlig tre sesonger (2014-2016) for vårt eget Hitec Products. Nå kjører hun sitt første år for FDJ. Hun har også vunnet Oceania-mesterskapet (2015).

Det er faktisk franske jenter også på dette franske laget. 26-årige Roxane Fournier vant to etapper i damenes Tour de France 2016 og ble samme år nr.6 i VM. 21-årige Greta Richioud er også fransk. Hun deltok i LToN ifjor og har i år blant annet vært en del av det franske laget på U23-EM i Tsjekkia.

MONIEK TENNIGLO er en riktig arbeidshest som liker å dra feltet. 30-åringen fra Nederland er ny hos FDJ. Her drar hun for å hjelpe Marianne Vos i WM3 Energie under fjorårets LToN. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/KEK-stock

De hvite, blå og røde draktene til FDJ kjenner nok mange norske sykkelvenner igjen når de suser avgårde på Østfold-veiene. Damelaget har nemlig samme drakter som herrelaget, der blant annet norske Daniel Hoelgaard sykler.