Familien Moberg ER Ladies Tour of Norway

Uten familien Moberg fra Tistedal hadde det ikke vært noen Ladies Tour of Norway. Pappa Roy Moberg er mannen som drar i de fleste trådene, og som rittdirektør er det han som styrer skuta. Men hele familien er med, og datteren Emilie i Hitec Products er den store hjemmefavoritten.

FAMILIEN MOBERG er over gjennomsnittet engasjerte i Ladies Tour of Norway. Her heier pappa Roy og mamma Gry på datteren Emilie ved grensespurten for to år siden. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN/sweski.com

Ingen kunne tro at LToN skulle gå fra ingenting til World Tour på fire år. Men det hadde heller ikke skjedd hvis ikke bedriftslederen Roy Moberg hadde brukt det meste av sin fritid (og litt til) på rittet.
Som daglig leder for Eagle/Teknotherm i Halden styrer han over flere hundre medarbeidere over hele verden, men hjertet er – og har alltid vært – veldig godt plantet i idretten. I sin aktive karriére var det langrenn som var hovedidretten. Roy fikk en start på femmila i Holmenkollen og var blant de beste i Østfold.
Men Østfold har lite snø, og det er ikke noe skifylke (selv om både Vibeke Skofterud og Ola Vigen Hattestad kommer herfra).
– Jeg hadde vel ikke sett at jeg skulle bli en forkjemper for kvinnesykling den gangen, sier Roy.

Emilie er stjernen
Men datteren Emilie er idag en av Norges aller beste ryttere, og da har selvfølgelig pappa fulgt opp. Roy savnet et kvinneritt på høyt nivå i Norge, og derfor startet han sammen med en gjeng entusiaster i Halden Ladies Tour of Norway for fire år siden.
– Vi har hatt flaks og fått de beste rytterne hit. Det har hjulpet på markedsføringen, samtidig som vi har fått et rykte som et bra ritt, sier han idag.
Nå er plutselig Ladies Tour of Norway på øverste hylle med World Tour-status for første gang og med direktesending på TV2. Budsjettet har steget til over 6 millioner kroner, og det meste fikses på frivillig basis.
Emilie Moberg satser selvfølgelig litt ekstra når rittet går nesten hjemme i stua. Og hun har vist at motivasjonen er ekstremt viktig. De to siste årene har hun vært på pallen på siste etappe i nettopp Halden. Det har gitt ekko i hjembyen, og antallet tilskuere har øket fra år til år.
Og da samboer Sondre Sørtveit ble skadet og fikk gi opp en lovende karriere i Joker-laget gikk det ikke lang tid før ”svigerfar” Roy hanket han inn som teknisk direktør for rittet. Dermed er det Sondre som sitter i takluka på lederbilen og forhåpentligvis ser samboer først over mållinja bak seg.

Mamma fikser hotellene
Emilies mamma Gry er heller ikke arbeidsløs når LToN drar inn i Østfold. Hon er logistikk-ansvarlig sammen med Astrid Brøchner. En krevende oppgave da alle lag, ledere, presse, medhjelpere og andre skal innlosjeres for sykkeldagene i Halden og omegn.

Emilies onkel Kent er ansvarlig for arenareklamen og har hundrevis av meter med bannere som han skal holde orden på.

Og på det siste møtet syntes vi å høre at det også var noen passende oppgaver til bestemor og bestefar…

F.eks. å kjøre pace, noe bestefar er skikkelig dreven på:)