Endringer – Sykkelaktivitetsdag i Halden søndag 16. august

Som følge av økt smittefare i Halden blir det endringer i programmet på sykkelaktivitetsdagen søndag 16. august. Barneritt og sommersykkelskolen på Halden Torg avlyses og erstattes av en nettbasert løsning hvor alle barn kan teste ut sine praktiske sykkelferdigheter på hjemmebane sammen med sine foresatte. Barn som registrerer seg og deltar på dette vil motta attraktive premier som belønning.

Vi har jobbet svært grundig de siste dagene og etablert praktiske smitteverntiltak som blant annet innebærer ”spriting” av deltakere før start og etter målgang, kun 20 deltagere pr pulje, instruktører som bærer smittevernutstyr og en areal- og tidsplan på Torget som ville gitt god spredning av de få deltakerne som oppholder seg på Torget i ettermidagstimene på søndag, forteller rittdirektør Roy Moberg. – Vi har godkjennelse fra kommuneoverlegen og fått ros for vårt nedskalerte barnerittkonsept, men har allikevel landet på at en avlysning i Halden er en riktig beslutning. Vi ønsker ikke å bidra til å skape en negativ signaleffekt, tvert i mot ønsker vi å vise at vi selvfølgelig stiller opp på den kollektive dugnaden som nå er nødvendig for å gjenerobe kontroll i egen kommune mht smittespredning, sier Moberg.

– Det er mange av oss som har jobbet intenst den siste uken og vi hadde gledet oss til å ta i mot alle barn fra 0-12 år til et koronatilpasset arrangement, sier dugnadsansvarlig Tone Johansson. – Barnerittet var nærmest fulltegnet allerede og mange blir nok skuffet nå, men det oppleves allikevel som helt rett å avlyse, sier Johansson.

Nettbasert alternativ og flotte premier
Vi er glad for at vi, sammen med den tekniske arrangøren av barnerittet, Tour of Norway for Kids, kan tilby et nettbasert konsept som erstatning for barnerittet. Gjennom applikasjonen www.aktivkids.no vil alle barn kunne registrere seg å gjøre en eller flere sykkeløvelser på hjemmebane sammen med sine foresatte, forteller Moberg. Løsningen er allerede tilgjengelig på nett så her er det bare å sette i gang med praktiske øvelser hjemme. Etter gjennomførte øvelser vil man på søndag ettermiddag kunne reise ned på Torget mellom kl. 13:00 og 16:00 og motta sine velfortjente premier. Er man ekstra heldig vil man også kunne vinne originale og signerte ”profftrøyer” fra fjorårets Ladies Tour of Norway. Flere grønne poengtrøyer signert av fjorårets vinner, Emilie Moberg, er blant premiene som blir trukket ut blant de som har deltatt på den nettbaserte versjonen. Barna vil også møte våre lokale landslags-utøvere når de mottar sine premier.

– Deltagelse og premiering er helt gratis. For å unngå kø har vi etablert flere stasjoner på Torget slik at barna kan komme ned og motta sine premier, forteller Johansson, som oppfordrer alle foresatte til å hjelpe barna med å logge seg på www.aktivkids.no og fullføre en eller flere praktiske sykkeløvelser hjemme før man reiser ned til byen. –Øvelsene er både morsomme og lærerike og gir barna en smakebit, avslutter Johansson.

Kick-off for Halden Turist sine sykkelaktivitetsløyper, hvor man besøker byens ulike attraksjoner og får utfordret seg på innlagte Quiz-oppgaver underveis, samt Inspirasjonstreffet for inviterte deltagere på Thon Hotell gjennomføres forøvrig som opprinnelig planlagt.